TV: Piteå hänger på i toppen - tog klar seger mot Bajen

Damallsvenskan

Toppkonkurrenterna vann under lördagen.
Då tog Piteå en 3-0-seger mot Hammarby och hänger på i den jämna toppstriden i damallsvenskan.

Det är upplagt för en rafflande avslutning av damallsvenskan när sex omgångar återstår av serien. Under lördagen vann ettan Kopparbergs/Göteborg och tvåan Rosengård sina matcher. Under söndagen kom svaret för jagande Piteå. Laget slog Hammarby på bortaplan och hakar på i toppen.

Piteå tog ledningen redan efter fem minuters spel när Sejde Abrahamsson missade helt i ett rensningsförsök och Cecilia Edlund kunde raka in 1-0.

Efter en hörna i den 35:e minuten så kunde Emelie Lövgren peta in bollen i mål och utöka ledningen till 2-0.

Hammarby hade ett jätteläge att reducera i inledningen av den andra halvleken, men istället var det gästerna som skulle utöka. Nina Jakobsson skruvade läckert in 3-0 i den 61:a minuten.

Matchen slutade 3-0. Resultatmässigt en klar seger, men chansmässigt var det en jämn match. Bajen hade flest avslut, 15 - varav alla gick på mål - mot Piteås 11, men man fick inte till det i avslutningslägena och blev mållöst.

Efter segern är Piteå en poäng bakom serieledaren Göteborg och bara bakom Rosengård på sämre målskillnad.