TV: Piteå med sjunde (!) raka segern - bortaslog regerande mästaren

Damallsvenskan

Piteå har chockat alla under säsongsinledningen.
På fredagen kom sjunde raka – efter seger mot den regerande mästaren.
- Kan vara det skönaste målet i karriären, säger matchvinnaren Cecilia Edlund till TT.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Sju segrar, 21 poäng, tretton mål framåt – och en rejäl ledning i tabellen. Fjolårsfyran i damallsvenskan, Piteå, har inlett säsongen alldeles strålande. På fredagen ställdes laget mot fjolårets svenska mästare – och på nytt avgick man alltså med alla tre poängen.

LFC inledde bäst och strax innan halvtidsvilan kom också ledningsmålet genom nyförvärvet Natasha Dowie. Dowie höll sig framme efter att Kosovare Asllani nickat in bollen framför mål.

Men med dryga kvarten kvar vaknade serieledaren till liv. Först kvitterade Julia Karlenäs – och under matchens sista skälvande minuter fullbordades sedan vändningen då Cecilia Edlund skickade in 2-1.

- Helt otroligt, kan vara det skönaste målet i karriären. Vi jobbar så hårt i 93 minuter och att äntligen få till det. Det verkar uppenbarligen ganska svårt att slå oss nu, säger hon till TT.

I nästa match möter Piteå serietvåan FC Rosengård på hemmaplan, en match som har avspark klockan 22.00 och kommer att spelas i midnattssol.