TV: Piteå överkört - tredje raka förlusten

Damallsvenskan

Piteå är i serieledning - men kanske inte så länge till.
Laget föll i kväll med 4-1 mot Vittsjö, tredje raka förlusten.

Piteå inledde säsongen starkt med sju raka vinster i damallsvenskan, men föll därefter hemma mot Rosengård och senast med 2-1 mot Kristianstad på bortaplan. I kväll jagade laget ett trendbrott med seger mot bottenlaget Vittsjö, men föll igen.

Däremot såg det till en början ljust ut för Norrlandslaget. Piteå tog redan i den 24:e minuten ledningen i matchen, då Julia Karlenas stötte in bollen i mål från nära håll till 1-0. Det stod sig inte särskilt länge för hemmalaget.

Vittsjö kvitterade i den 32:e minuten till 1-1 genom Lorina White, medan Sandra Adolfsson fullbordade vändningen tolv minuter senare till 2-1. I andra halvlek fortsatte Vittsjö lika starkt och utökade två gånger om till 4-1-seger.

Piteå föll därmed för tredje matchen i följd och går forsatt tungt i serien, även om en tröst är att laget fortfarande toppar damallsvenskan med två poäng ner till Rosengård på andraplats och med fem poäng ner till Kopparbergs/Göteborg på tredjeplats.

Vittsjö lyfte i och med segern till niondeplats i serien.