TV: Regerande mästaren Rosengård har vaknat - besegrade Örebro med tennissiffror

Damallsvenskan

Rosengård har haft en spelmässigt trög start på säsongen.
Men under fredagen visade sig Skåneklubben starkast.
Detta då Kif Örebro besegrades med hela 6-0.
- Jag tycker vi gör vår bästa halvlek för säsongen, säger tvåmålsskytten Anna Anvegård till Fotbollskanalen.

Se höjdpunkterna i spelaren.

Mästaren Rosengård fick en minst sagt flygande start på fredagsmatchen mot Kif Örebro. Redan efter knappa minuten spelad höll bollen på att landa i mål bakom Moa Öhman. Sanne Troelsgaard hittade sin danska landsmaninna Sofie Svava med ett inlägg men avslutet smet precis utanför stolpen.

Drygt fem minuter senare hade Rosengård vaskat fram två hörnor på rad men man fick vänta ytterligare ett par minuter innan bollen landade på rätt sida mållinjen.

Och återigen var det Troelsgaard som låg bakom det hela. Danskan drog ett inlägg mot den svenska landslagsanfallaren Anna Anvegård och via hennes huvud blev 0-0 till 1-0. Då hade inte ens tio minuter passerat på matchklockan.

Sju minuter senare skulle det snälla till igen. Och detta var danskornas afton. Ytterbacken Svava drog med en kanon från 20 meter och det stenhårda avslutet smet in just bredvid Moa Öhmans vänstra stolpe.

Och bara tre minuter senare låg bollen i nät igen.

Denna gången genom ett helsvenskt samarbete mellan Caroline Seger och Anna Anvegård. Seger tog en frispark just utan för Örebros straffområde, målvaken räddade och Anvegård högg på returen. 3-0 var ett faktum.

Och bara minuter senare skulle Örebros uppförsbacke bli ännu tyngre. Mimmi Larssons tåpaj letade sig in i målet - och då hade matchuret inte ens passerat 25 spelade minuter.

4-0 och inte en tillstymmelse till att Rosengård skulle tappa den här matchen. Därför hade man råd att slå av lite på takten. Och det vore en överdrift att säga att man därmed bjöd in gästerna i leken igen. Men Örebro fick i alla fall till sina första avslut mot Zecira Musovic i Rosengårdmålet. En hörna ledde till att landslagsmålvakten tvingades boxa bort bollen två gånger om. Och därmed stod sig 4-0 halvleken ut.

Att nästa halvleken skulle innebära fler mål för hemmalaget kändes som hugget i sten. Men i den andra halvleken skulle det de facto ta en stund innan hemmalaget hittade nätet igen.

Uunder första kvarten av andra halvlek kom hemvändaren och publikfavoriten Ali Riley in och entrade konstgräset på Malmö IP. Efter några år i England och en snabb tripp till USA var 32-åringen tillbaka.

Ali Riley var inte inblandad i det femte målet som föll i matchen, men väl på plan fick hon se Emma Österlund dra på sig en straff. Därefter kunde Riley, och resten av Rosengårdsspelarna se Jelena Cankovic skicka in 5-0 - hur säkert som helst. Och då återstod det fortfarande en kvart av matchen.

Rosengård hade mer att komma med. Bara sju minuter efter 5-0 kom 6-0. Supertalangen Hanna Bennison skickade in ett skott från sin position strax utanför straffområdet.

Tennissiffror för mästaren idag samtidigt som de höll nollan ännu en gång. Skåneklubben tycks ha vaknat till på allvar nu och utmanar Göteborg och Linköping - som slåss med Rosengård om en förstaplats i tabellen.

- Det känns jättebra. Vi gör en bra prestation, framför allt i första halvlek. Jag tycker vi gör vår bästa halvlek för säsongen, säger tvåmålsskytten Anna Anvegård till Fotbollskanalen.