POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DAMALLSVENSKAN
1v

TV: Riddez om stjärnförvärven: "Kommer in med en vinnarkultur"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela intervjun i spelaren.

STOCKHOLM. Fjolåret blev en missräkning för Djurgården.
Nu siktar Stockholmsklubben uppåt med ett par meriterade nyförvärv.
- De kommer in med en vinnarkultur och erfarenhet av spel på hög nivå, säger tränaren Joel Riddez.

Djurgården fajtades i fjol i botten av tabellen och hamnade i slutändan på åttondeplats, tre poäng från rivalen Hammarby på nedflyttningsplats. Tränaren Joel Riddez berättade under dagens upptaktsträff att fjolåret var en missräkning - och att laget nu siktar uppåt i tabellen.

- Vi hade såklart en ambition att ta ett steg till, både resultat- och spelmässigt, så det blev en säsong som vi behövde lappa ihop med skador och liknande, men vi landade ändå i slutändan och en åttonde- eller sjätteplats spelar inte så stor roll, säger Riddez.

Riddez menar att fjolårets trupp var tunn, men spetsig.

- Det finns mycket att lära sig av varje år. Vi gick in med en smal trupp, men spetsig trupp och då blev skador utslagsgivande eftersom att tre av fyra forwards rök. Vi fick därmed lappa ihop det och det påverkade truppen. Vi har en trupp med många spelare som har en hög ambition och vill ta nästa steg. Det blev därmed ett mentalt test när vi fick jobba för ett nytt kontrakt. Det var en utmaning, säger han. 

Djurgården har inför den här säsongen förstärkt truppen med bland annat landslagsmeriterade anfallaren Olivia Schough och mittfältaren Hanna Folkesson. Riddez menar att det ger både laget erfarenhet, men även en större tro.

- Det är framför allt att de in kommer med en vinnarkultur och erfarenhet av spel på hög nivå. Min analys är att vi haft väldigt dålig statisk mot topplagen tidigare. Vi har gjort bra prestationer, men inte lyckats vinna. Jag tror att vi får en lite större tro i laget med de här spelarna och att vi nu kan slå de här laget. Det finns en kapacitet i truppen för att gå väldigt långt, men det är den mentala biten som kan ta oss hela vägen, säger Riddez.

Se hela intervjun i spelaren ovan.

Publicerad 2019-04-11 kl 13:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå