TV: Rosengård avslutade på bästa sätt - mästarna besegrade Djurgården

Damallsvenskan

STOCKHOLM. Damallsvenskan gick i eftermiddags i mål och i Stockholm skulle mästarna hyllas.
FC Rosengård avslutade säsongen med att enkelt besegra Djurgården på Stockholm Stadion.

Rosengård säkrade guldet för två omgångar sedan och fick fira ordentligt i sista hemmamatchen förra helgen. Det var dock först idag som pokalen fick lyftas i samband med matchen mot Djurgården.

Hemmalaget uppträdde med en tydlig respekt för mästarna. Djurgårdsförsvaret formerades med en fembackslinje och stod ofta väldigt lågt. Rosengård svarade med att sätta högsta fart direkt. Sanne Troelsgaard skapade matchens första målchans efter nio minuters spel. Högerbacken var ofta i fokus under den första halvleken, även om detta skott inte gick in.

Ledningsmålet kom istället efter 13 minuters spel och det skedde genom en snygg frisparksvariant. Olivia Schough drog iväg i djupled och Rosengård satte igång frisparken fort. Djurgården såg inte alls beredda ut och Schough kunde placera in bollen vid den bortre stolpen. Detta var landslagsspelarens tolfte mål för året.

Dominansen fortsatte under hela den första halvleken och mästarna visade klass. Djurgården fick inte en lugn stund på offensiv planhalva och 0-2-målet låg länge i luften. Mimmi Larsson hade en dubbelchans efter dryga 20 minuters spel. De gångerna klarade Daugherty skotten, men fick kapitulera efter en halvtimmes spel. Troelsgaard stod för ett fint inspel som Larsson tryckte dit.

0-2 blev halvtidsresultatet även om Rosengård hade bud på mycket mer i den första halvlekens slutminuter. Närmast var Jelena Cankovic som hade en jättechans efter en rejäl upprullning, men Daugherty stod för en bra räddning.

Tempot i den andra halvleken drogs ner en aning och även om Rosengård både förde spelet och hade gått om målchanser – var dominansen inte fullt så stor som i inledningen. Schough var nära ett par gånger om att bli tvåmålsskytt men resultatet stannade vid 0-2.

Vinsten innebär att Rosengård vinner damallsvenskan i överlägsen stil med förkrossande 57 poäng på 22 omgångar. Djurgården slutar på en niondeplats i tabellen där de trots förlusten lyckades hålla AIK bakom sig i tabellen.

Djurgården: Daugherty – Olai, Lång, Karlsen, Van den Bulk, Walentowicz – Lindwall, Lilja, Addo, Mothalo – Dowd.

Rosengård: Muksasa - Troelsgaard, Berglund, Arnadottir, Veje – Öling, Cankovic, Persson – Kullashi, Larsson, Schough.