TV: Rosengård satte press i toppstriden - storseger i Skånederbyt

Damallsvenskan

Rosengård satte i dag press på Piteå i toppstriden.
Malmö-laget krossade Kristianstad med 3-0 i Skånederbyt.

Se Rosengårds första mål i spelaren ovan.

Rosengård jagade, inför eftermiddagens derbymöte med Kristianstad i Malmö, Piteå i toppen av tabellen i damallsvenskan. Laget behövde en seger för att sätta in en ny stöt mot Norrlandslaget och hänga på i toppstriden i serien.

Och det började bra för Rosengård. Laget tog redan i den nionde minuten ledningen i matchen, då Celia Jimenez Delgado avslutade en spelvändning genom att frispela Glodis Viggosdottir framför mål, som var kylig till 1-0. Därefter hade bortalaget ett par avslut mot mål, men fick inte utdelning. Det fick i stället Rosengård igen.

Jimenez Delgado blev den här gången målskytt själv till 2-0 och i andra halvlek fastställde Anja Mittag slutresultatet till 3-0 i derbyt. Rosengård studsade därmed tillbaka efter förlusten senast mot Linköping i serien och nu lever fortsatt hoppet om SM-guld.

Rosengård ställs på onsdag mot Ryazan i Champions League och nästa helg mot Vittsjö på bortaplan i damallsvenskan. För Kristianstad väntar på lördag möte med Hammarby i Stockholm. Laget halkade, i och med förlusten, efter i toppstriden.