TV: Rosengård tillbaka på vinnarspåret - tredje raka förlusten för Piteå

Damallsvenskan

Rosengård är tillbaka på vinnarspåret.
I dag besegrade man Piteå efter två tidiga mål.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Efter ett 1-1-kryss i toppmötet med Kopparbergs/Göteborg är FC Rosengård nu tillbaka på vinnarspåret. Mål i den 13:e och den 20:e minuten av Johanna Rytting Kaneryd och Mimmi Larsson räckte för att bräcka Piteå på Malmö IP.

Senare i den första halvleken tvingades dock Rytting Kaneryd utgå med en skada.

Piteå reducerade i den 58:e minuten, men Rosengård lyckades hålla undan och vinna med 2-1.

Segern gör att Rosengård går upp på första plats i damallsvenskan. Göteborg har dock chansen att ta tillbaka serieledningen vid seger i morgondagens möte med Linköping.

För Piteå var dagens förlust den tredje raka i damallsvenskan. Laget ligger just nu på femte plats i tabellen.

I nästa omgång möter Rosengård nykomlingen Uppsala på bortaplan, medan Piteå tar emot Kopparbergs/Göteborg.

Rosengård: Musovic - Viggosdottir, Levenstad, Veje - Rytting Kaneryd, Bennison, Troelsgaard, Cankovic, Riley - Imo, Larsson.

Piteå: Pettersen - Blomkvist, Abrahamsson, Ikidi Michael, Michie - Löfkvist - Johansson, Larsson - Karlernäs - Edlund, Da Silva.