TV: Rosengård tog fjärde raka segern - efter islossning i den andra halvleken

Damallsvenskan

Rosengård befäste i eftermiddags sin serieledning i damallsvenskan.
Jelena Čanković visade vägen när Rosengård körde över AIK i den andra halvleken.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan. Bilder från SVT.

Ett Rosengård i toppstrid mötte ett AIK som jagar nytt kontrakt under lördagseftermiddagen på Malmö IP. Rosengård är mittemellan matcherna mot Hoffenheim i Champions League-kvalet, där det första av mötet slutade 0-3 i onsdags. Idag var de på jakt efter revansch.

Det var dock AIK som överraskande inledningsvis. Gästerna satte stundtals hög press och stack upp med flera halvchanser. Rosengård hade uppenbara problem med att få igång sitt offensiva spel, även om det blev allt mer tryck mot AIK:s mål mot halvlekens slut. Någon som var missnöjd med den första halvleken var Rosengårds Olivia Schough.

- Vi har alldeles för mycket bolltapp. Vi har spelet för det mesta men vi tappar för mycket boll och AIK kommer in i matchen i vissa lägen, sade hon i SVT:s halvtidsintervju.

Det var ett klart bättre Rosengård som kom ut i den andra halvleken. Efter 58 minuter spräcktes också nollan. Jelena Čanković placerade vackert in 1-0 med ett distansskott. Bara 10 minuter senare utökades ledningen till 2-0. Čanković slog hörnan, som Gudrun Arnardottir nickade in.

Slutsiffrorna skrev Olivia Schough till 3-0. Segern var Rosengårds fjärde raka i ligan och betyder att laget kliver upp på 41 poäng och att marginalen ner till BK Häcken fortfarande är sex poäng. Sju omgångar återstår av seriespelet.

- En väldigt skön vinst trots en svår första halvlek när vi blev för bolltittande. Vi spelade för långsamt, men sen gör vi en bra andra halvlek. Jag är glad att jag kunde göra det första målet idag så det öppnade upp sig. En viktig seger inför matchen mot Hoffenheim, säger Jelena Čanković till Fotbollskanalen.