TV: Rubensson med drömmål för serieledaren - sänkte Linköping med dubbla mål

Damallsvenskan

Kopparbergs/Göteborg befäster sin serieledning i damallsvenskan.
Hemma mot den regerande mästaren Linköping blev det seger med 4-2, efter dubbla mål av Elin Rubensson.

Kopparbergs/Göteborg fortsätter att ånga på i toppen av damallsvenskan. Under lördagen gästades man av senaste två årens mästare Linköping, och stod för en stark insats.

Elin Rubensson gav hemmalaget ledningen i den 31:a minuten när hon efter en tilltrasslad situation kunde kriga in bollen i mål. Fem minuter senare slog hon till igen. Den här gången avancerade Rubensson framåt i planen, från en position strax utanför eget straffområdet. På andra sidan planen lossade landslagsstjärnan bössan och hittade det bortre krysset fram till 2-0.

Drygt fem minuter in i andra halvlek utökade Kopparbergs/Göteborg ledningen ytterligare. Olivia Schough vek inåt i planen och curlade vackert in 3-0 i bortre hörnet.

Rebecka Blomqvist satte sedan 4-0 i den 65:e minuten när hon höll sig framme och nickskarvade in bollen.

Filippa Angeldahl reducerade en kvart från slutet med en riktigt dunderträff som gick ribba in. Frida Leonardsen Maanum reducerade ytterligare på stopptid, men närmare än så kom inte gästerna.

Kopparbergs/Göteborg vann med 4-2 och utökar avståndet till Linköping till nio poäng.