TV: Se målvaktens otroliga frisparksmål - från halva plan(!)

Damallsvenskan

Linköping höll undan mot Piteå och vann med 4-3.
Matchens utropstecken stod Piteå-målvakten Guro Pettersen för - som gjorde mål från halva plan.

Bilder från Sportbladet play.

Topplaget Linköping tog under torsdagen emot Piteå, som haft en tung start på säsongen (tre poäng på de fyra inledande matcherna). Och det skulle bli ännu tyngre - omgående.

Bara fem minuter in i matchen höll sig anfallaren Cornelia Kapocs och gjorde 1-0. Efter knappa kvarten dubblade Uchenna Kanu lagets ledning. Anfallaren fick bollen i straffområdet, vände upp, och tryckte in 2-0 med vänstern.

Och innan tjugo minuter var passerat hade Kapocs nickat in 3-0 vid en hörna. Om anfallspartnern Kanu ville vara sämre? Icke.

I den 35:e minuten fick hon bollen i straffområdet, skottfintade bort sin försvarare, och tryckte in 4-0 - otagbart för Guro Pettersen i Piteå-målet. Strax innan paus lyckades Piteås Maja Green få in ett reduceringsmål.

Piteå skulle komma närmare. Anam Imo reducerade i den 71:a minuten, och 4-3 kom i matchens absoluta slutskede - på ett otroligt spektakulärt sätt.

Piteås målvakt Guro Pettersen stegade upp och dundrade in en frispark - från halva plan.