TV: Skånska derbyskrällen - Kristianstad nollade Rosengård

Damallsvenskan

Kristianstad slog Rosengård med 2-0 i Skånederbyt.
Då tappade cupvinnaren mark till Piteå i serieledning.

Se Kristianstads 2-0-mål i spelaren ovan.

Kristianstad tog under söndagseftermiddagen emot fjolårstvåan Rosengård i årets första Skånederby mellan lagen i damallsvenskan. Kristianstad inledde matchen bäst med aggressiv press och skapade tidigt ett par heta målchanser i första halvlek.

Kristianstad fick till slut också fira ett ledningsmål. Therese Ivarsson nådde i den 35:e minuten högst på en frispark från vänsterkanten och nickade in bollen i mål till 1-0. Laget kontrollerade därefter matchen halvleken ut och var i ledning i halvtid.

Rosengård hade inte mycket att komma med och tappade i inledningen av andra halvlek in ytterligare ett mål. Ogonna Chukwudi kom fri framför mål och sköt 2-0 till hemmalaget.

Kristianstad höll därefter undan och vann derbyt med 2-0. Det innebär att laget klev upp på tredjeplats och har nu en poäng upp till Rosengård på andraplats. Rosengård, som nyligen vann svenska cupen, har nu fem poäng upp till Piteå i serieledning.