TV: Spetsmarks succé fortsätter - avgjorde derbyt för Djurgården

Damallsvenskan

STOCKHOLM. Djurgården vann derbyt, och bottenfajten, mot Hammarby med 2-1.
Nyförvärvet Julia Spetsmark avgjorde Inför 1 745 åskådare på Stockholms Stadion.

Under onsdagen ställdes Djurgården mot Hammarby i ett derby på Stockholms Stadion, i allsvenskan på damsidan. Båda lagen slåss just nu för att undvika nedflyttning.

Djurgården inledde starkast och kom till en del attacker under inledningen av matchen. Efter en kvarts spel satte hemmalaget också 1-0. Forwarden och kaptenen Mia Jalkerud drog in ett långskott i bortre krysset med sin högerfot.

Men därefter åt sig Hammarby in i matchen och i den 32:a minuten kvitterade man genom Lotta Ökvist. Hon hittade också det bortre krysset med ett långskott, fast med vänsterfoten.

Djurgården tog i början av den andra halvleken ledningen igen. I den 54:e minuten petade nyförvärvet  från Manchester City, Julia Spetsmark, in 2-1 i sitt första Stockholmsderby. Därmed har forwarden gjort fyra mål på fem matcher för de blårandiga.

Matchen slutade 2-1 till Djurgården och i och med segern går laget om Hammarby i tabellen. Nu står Dif på 20 poäng, medan Bajen har 18 poäng (och fyra poäng ner till nedflyttningsplats).

Djurgårdens lag: Gunnarsdottir - Ryland (Sundlöv 20), Van den Bulk, Sigurdardottir, Boakye - Helin (Lindwall 84), Bauer, Andersson (Finndell 90), Wörner - Spetsmark, Jalkerud.

Hammarbys lag: Forsgren - Johansson, Lindberg, Abrahamsson, Ökvist - Kellond-Knight, Tegström - Ekblom (Sjöberg 64), Mijatovic (Kaskie 73), Jansson - Lundqvist (Larsson 80).