POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAMALLSVENSKAN
3v

TV: Sportchefen efter SM-guldet: "Har en spännande trupp - ska bygga vidare på den"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se intervjun med Sjögran i spelaren.

Rosengård vann SM-guld.
Ett viktigt sådant, tycker Therese Sjögran.
- Detta gör att man får en vinnarkultur, säger hon till TV4.

Rosengård bärgade sitt första SM-guld sedan 2015 när laget under söndagen kryssade mot (1-1). Trots att laget tagit sin första ligatitel på tre säsonger hade sportchefen Therese Sjögren svårt att känna riktig glädje.

- Det känns jättebra. Jag är väldigt lättad. Jag kan inte riktigt känna glädje ännu, men det kommer. Jag måste landa lite först, säger hon till TV4.

Att bärga SM-guldet var viktigt tycker sportchefen. Detta eftersom Rosengård har ett par spelare som inte vunnit särskilt mycket.

- Segern betyder jättemycket efter allt som hände i fjol. Det här är vad vi har jobbat för och vi klarar av det. Det så viktigt för det är inte många av de här spelarna som vunnit någonting. Detta gör att man får en vinnarkultur. Vi har ett ungt lag och de kommer att vara ännu bättre nästa år.

När nu SM-guldet är bärgat konstaterar Therese Sjögran att Malmölaget vinner på jämnhet sett över hela säsongen. Samtidigt medger hon att det snart är dags att kika över truppbygget.

- Vi har varit konstanta under året. Vi har inte haft så många dippar - vi har haft en riktigt dålig match, när vi förlorade mot LB07. Jag tycker att vi har haft en hög lägstanivå och en bred trupp. Det är en spännande trupp, så den ska vi bygga vidare på.

Se intervjun med Therese Sjögran i spelaren ovan.

Publicerad 2019-10-20 kl 18:11
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå