TV: Storseger för Kopparbergs/Göteborg i premiären - Blomqvist tvåmålsskytt

Topptippade Kopparbergs/Göteborg fick i dag en bra start i damallsvenskan.
Kristianstad kördes över med 4-1 hemma på Valhalla IP.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Kopparbergs/Göteborg är ett av de tippade topplagen inför årets säsong av damallsvenskan. I dag spelade man sin premiär då man tog emot Kristianstad på Valhalla IP.

I KGFC:s startelva saknades nyförvärvet Stina Blackstenius, då landslagsanfallaren fick starta matchen på bänken.

Strax innan halvtidsvilan tog Göteborg ledningen genom Rebecka Blomqvist, framspelad av Julia Zigiotti Olme, och i den andra halvleken gasade man ifrån Kristianstad när Blomqvist satte 2-0 i minut 47 följt av 3-0 i minut 49 genom Natalia Kuikka.

Kristianstad reducerade efter en dryg timmes spel, men Zigiotti Olme skulle punktera matchen i den 76:e minuten med sitt 4-1-mål. I den 89:e minuten satte man även 5-1 genom Anna Julia Csiki, framspelad av en inbytt Stina Blackstenius, som bytte av tvåmålsskytten Blomqvist i den 65:e minuten.

5-1 blev också slutresultatet.

I nästa omgång reser Göteborg till Tunavallen för att möta Eskilstuna United, medan Kristianstad tar emot Rosengård på hemmaplan.

Kopparbergs/Göteborg: Falk - Curmark, Kullberg, Berglund - Koivisto, Böe Risa, Zigiotti Olme, Angeldal, Kuikka - Blomqvist, Hammarlund.

Kristianstad: Maron - Åsland, Rybrink, Carlsson - Edgren, Welin, Summanen, Nilsson, Kellond-Knight - Rantala, Gudmundsdottir.

Se alla mål från matchen i spelaren ovan.