TV: Straffräddning och straffmål - Växjö kvitterade sent mot AIK i premiären

Straffräddning i första, och mål i andra halvlek.
Nykomlingen AIK gick mot seger i den damallsvenska premiären.
Sedan kvitterade Växjö med minuter kvar.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan. Bilder från Sportbladet Play.

Damallsvensk premiär. Nykomlingen AIK ställdes mot Växjö under lördagen.

Växjö dominerade under den första halvtimmen och hade flera chanser att spräcka premiärnollan, bland annat genom anfallaren Amanda Johnsson Haahr.

Efter en dryg halvtimme fick de även straff, och fram klev Signe Holt Andersen. Straffen blev inte perfekt och Milla-Maj Majasaari i AIK-målet kunde rädda bollen och göra så att 0-0 stod sig till paus.

I stället skulle AIK ta ledningen i den andra halvleken. Stockholmslaget kom på en fin kontring och efter ett blockerat skott kunde Nora Rönnfors sätta dit 1-0 på volley. 1-0 med ungefär 20 minuter kvar.

Med sex minuter kvar fick Växjö straff igen efter ytterligare en hands i straffområdet. Den här gången gjorde Växjö inga misstag och kunde genom Emmi Alanen kvittera.

Matchen slutade 1-1 och lagen fick dela på poängen i premiären.

Startelvor

Växjö: Varis - Henriksen, Pennsäter, Woeller, Karlsson - Duljan, Jonasson, Alanen, Nilsson - Anderson, Johnsson Haahr

AIK: Majasaari - Finndell, Davison, Hallin - Murray, Santamäki, Hayashi, Gisladottir - Grabus, Rönnfors, Danielsson