TV: Svaga trenden fortsätter för Kopparbergs/Göteborg – Blackstenius hjälte för Linköping

Damallsvenskan

Serieledare vid VM-uppehållet men bara en seger efter det.
På söndagen kom tredje raka matchen utan seger för Kopparbergs/Göteborg, när Stina Blackstenius sänkte laget med matchens enda mål.

Kopparbergs/Göteborg ledde damallsvenskan vid VM-uppehållet, men har efter det bara tagit en seger. Efter vinsten mot Vittsjö blev det två kryss och mot Linköping på söndagen kom första förlusten för säsongen.

Kopparbergs/Göteborg, som saknade Elin Rubensson som var borta på grund av sjukdom, inledde matchen starkast och skapade flest chanser i första halvleken. Dels sprang Rebecka Blomqvist sig till ett läge, men lyckades inte överlista Emma Holmgren.

Även Pauline Hammarlund ryckte till sig ett bra läge från vänster, men överlistade inte Holmgren från kanten. Returen höll på ge Emma Koivisto öppet mål, men då hann Elin Landström fram med en fot och petade undan bollen.

Linköpings bästa chans kom i mitten av halvleken, när Stina Blackstenius fick fritt läge. Men landslagsanfallaren skott gick en bit över mål.

I andra halvleken var Kopparbergs/Göteborg nära att spräcka nollan efter bara några minuter. När bollen lyftes in igen efter en hörna stod Taylor Leach fri och kunde nicka ostört. Men mittbackens nick tog i stolpen och Linköping kunde efter viss möda få undan bollen.

Istället tog Linköping ledningen med tjugo minuter kvar av matchen. Mimmi Larsson frispelade Stina Blackstenius och trots att anfallaren jagades av två försvarare lyckades hon behålla kylan och placerade in 1-0 bakom Jennifer Falk.

Reslutatet stod sig matchen ut, vilket betydde att Kopparbergs/Göteborg förlorade för första gången på 21 tävlingsmatcher. Segern gör även att Linköping kliver förbi dagens motståndare i tabellen, där Linköping nu har 21 poäng och Kopparbergs/Göteborg ligger en poäng bakom med 20 poäng.

Kopparbergs/Göteborg: Falk - Koivisto, Leach, Kollmats, Pennsäter - Zigiotti Olme, Curmark, Böe Risa, Roddar - Blomqvist, Hammarlund

Linköping: Holmgren - Fischer, Lantz, Lennartsson - Oskarsson, Leonhardsen Maanum, Angeldal, Landström - Larsson, Blackstenius, Hurtig