TV: Svenska mästarinnorna Kopparbergs/Göteborg vann i epilogen

Damallsvenskan

GÖTEBORG. Svenska mästarinnorna Kopparbergs/Göteborg FC avslutade serien snyggt och besegrade Vittsjö GIK med 3-1 i epilogen av damallsvenskan.
Sedan väntade prisutdelning där KGFC äntligen fick lyfta Kronprinsessan Victorias pokal för första gången i klubbens historia.

Se höjdpunkterna i spelaren.

De svenska mästarinnorna kom till spel utan skadade landslagsmittfältaren Julia Zigiotti Olme. Det dröjde till elfte minuten innan den första riktiga målchansen skapades. Då var det Pauline Hammarlund som fick ett bra läge från nära håll. Shannon Lynn svarade för en bra reflexräddning till hörna. Knappt två minuter senare tvingades Lynn kapitulera. Stina Blackstenius fick ett friläge, rundade målvakten och sköt behärskat in bollen. Redan efter en kvarts spel tvingades Emma Berglund avbryta det som troligtvis var hennes sista match för klubben i allsvenskan. Amerikanskan Emily Sonnett ersatte.

I 23:e minuten fick Stina Blackstenius ett nytt kanonläge. Denna gång räddades bollen nära mållinjen. Bollen spelades dock hem och plockades upp av Shannon vilket ledde till att domaren blåste för indirekt frispark. Filippa Curmark krutade bollen över. KGFC fortsatte att trycka på och fick utdelning i 31:a minuten då Vilde Böe Risa tryckte in bollen efter ett långt anfall. Precis innan hade Emma Koivisto träffat ribban med ett kanonskott. De svenska mästarinnorna ledde med 2-0 i paus.

Andra halvlek var bara en minut gammal när Vittsjö fick en jättechans. Men succémålvakten Jennifer Falk räddade Heather Williams nick. I 64:e minuten gjorde Shannon Lynn ett fint ingripande när hon tippade Emma Koivistos skott till hörna. Två minuter senare prickade Stina Blackstenius stolpen. Direkt efter bytte KGFC in Anna Csiki och blivande Tysklandsproffset Rebecka Blomqvist. KGFC utökade ledningen till 3-0 i 71:a minuten. En friställd Stina Blackstenius rakade in bollen från nära håll. Minuten efter räddade Shannon Lynn ett friläge från Emma Koivisto. Vittsjö reducerade efter 78 minuter efter ett självmål från hemmalaget. Därmed grusades Jennifer Falks hopp om att komma upp i 15 nollor.

Kopparbergs/Göteborgs FC, som i slutminuterna också slängde in Hanna Wijk och Brianne Folds, vann matchen utan problem. De avslutade serien på ett bra sätt och fick på den efterföljande prisutdelningen välförtjänt lyfta Kronprinsessan Victorias Pokal.

Publicerad 2020-11-15 kl 16:54