TV: Trots sanslösa avslutningen – Linköping sköt upp Rosengårds guldfest

Damallsvenskan

FC Rosengård hade möjligheten att, vid seger mot Linköping, bli svenska mästare 2019.
Det lyckades inte serieledaren med, trots en mäktig upphämtning och kvittering i den 87:e minuten.

Se Anna Anvegårds 3-3-mål i spelaren ovan.

Redan under lördagen kunde Rosengård säkra SM-guldet när Piteå ställdes mot tvåan Göteborg. Dessvärre för Malmölaget lyckades inte norrbottnarna ta poäng – och skåningarnas guldfirande får, om man inte tappar sin serieledning, fortsatt vänta efter dagens oavgjorda resultat.

I en chansrik inledning skapade Rosengård en drös med fina lägen att ta ledningen på. Nigirianskan Anam Imo var mycket inblandad men anfallaren var något ojämn i sina aktioner och lyckades inte få in något ledningsmål. Anna Rytting Kaneryd testade även Linköpingskeepern Emma Holmgren i ett friläge men LFC-målvakten synade avslutet från 22-åringen. Vidare fortsatte en mycket chansrik tillställning där bägge lagen hade varsina superlägen att ta ledningen. Matchens första mål kom också men det var gästerna som fick jubla efter att Mimmi Larsson nickat in 0-1. Inte särskilt långt därefter sprängdes ljudvallen på Malmö IP – hemmalaget hade kvitterat och första 45 slutade lika på ett.

I inledningen av den andra halvleken fick hemmalaget känna på en rejäl kalldusch. Anfallaren Mimmi Larsson var återigen framme och nickade in sitt andra i matchen när Rosengårdsspelarna missade helt i både markering och att ställa den vindsnabbe anfallaren offside. Därefter var det ett ordentligt tryck på bortalagets mål men Linköping och Emma Holmgren stod pall för hemmalagets mycket tydliga press. Med drygt 20 minuter kvar gjorde Holmgren en rad oerhörda räddningar och istället för en kvittering vände spelet och ett mycket effektivt bortalag utökade genom Lina Hurtig.

Hemmalaget lyckades först reducera i slutet och därefter kvitterade även Rosengård i matchens 87:e minut genom Anna Anvegård. Inget ledningsmål kom dock utan mötet slutade 3-3.

Poängen gör att Rosengård nu ligger sex poäng före Kopparbergs/Göteborg med två omgångar kvar att spela. Rosengård har också elva måls bättre målskillnad än utmanarna från Göteborg.

Nästa chans att ta hem det damallsvenska guldet kommer nästa helg då Rosengård ställs mot Vittsjö. För Linköpings del handlar det mest om att få en positiv avslutning när man möter LB07.

Rosengård: Musovic - Björn, Levenstad, Viggosdottir - Samuelsson, Rytting Kaneryd, Troelsgaard, Bennison, Svava - Cankovic, Imo.

Linköping: Holmgren - Lennartsson, Lisa Hurtig, Petursdottir - Oskarsson, Angeldal, Maanum, Landström - Blackstenius, Larsson, Lina Hurtig.