Växjö DFF åker ur damallsvenskan efter storförlust mot Linköpings FC med 5-0.
Förlusten innebär att klubben får ta nya tag i elitettan nästa säsong.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan. Bilder från Sportbladet Play.

Växjö DFF åker ur damallsvenskan. Det står klart efter att klubben förlorade med x-x mot Linköping under torsdagskvällen.

Förutsättningarna inför matchen var glasklara. Växjö var tvungna att ta tre poäng för att inte åka ur serien.

Linköping tog kommando i matchen med en gång. Efter 19 minuter satte Uchenna Kanu ett friläge, som senare blev bortdömt för offside. Det dröjde dock inte lång tid tills Linköping skulle ta ledningen. Yuka Momiki nådde högst på ett inlägg från Amalie Vangsgaard och nickade in 1-0 till östgötaklubben.

Sedan rann det iväg. I den 35:e minuten gjorde Alva Selerud 2-0 till Linköping, och bara några minuter senare utökade Heidi Ellingsen till 3-0.

Linköping hann även göra 4-0 innan domaren blåste för halvtidsvila.

Växjö kom aldrig närmre hemmalaget Linköping utan matchen slutade till slut 5-0 till Linköping, och nedflyttning till Elitettan var ett faktum.