TV: Växjö tog sista chansen i bottenstriden - första segern i 19:e omgången

Växjö var piskat att vinna mot Piteå för att hålla liv i bottenstriden.
Då tog laget sin första seger i årets damallsvenska - efter 19 matcher.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan. Bilder från Sportbladet Play.

Förutsättningarna var tydliga inför bottenmötet mellan Växjö och Piteå i damallsvenskan under söndagen. Växjö var tvunget att ta tre poäng för att nedflyttningen till elitettan inte skulle bli helt klar redan i eftermiddag.

Efter en mållös första halvlek kom ledningsmålet för Växjö i den 52:a minuten när Nellie Karlsson nickade in en vänsterhörna från Emmi Alanen till 1-0. Hemmalaget höll därefter undan och säkrade tre viktiga poäng i bottenstriden.

Tabelljumbon Växjö är nu uppe på åtta poäng med tre omgångar kvar. De har åtta poäng upp till just Piteå med nio poäng att spela om.

11 KIF Örebro 1 0 0 1 -1 0
12 AIK FF Nedflyttning-kval 1 0 0 1 -2 0
13 Trelleborgs FF Nedflyttning 1 0 0 1 -2 0
14 Vittsjö GIK Nedflyttning 1 0 0 1 -5 0