TV: Vittsjö hakar på i toppen - de Jongh sänkte Örebro med klassmål

Damallsvenskan

Vittsjö hakar på i toppen av damallsvenskan.
Detta efter att Michelle de Jongh sänkt Kif Örebro med ett klassmål.

Se de Jonghs mål i spelaren.

Vittsjö fortsätter att imponera i damallsvenskan. Under söndagen tog laget sin tredje raka seger, den mot Kif Örebro.

Inledningsvis var det dock jämnt. Men när matchen var kvarten gammal var det bortalaget som tog kommandot. Efter lite mindre än 20 minuter fick Emma Kullberg i Örebro en bra chans att sätta dit 1-0, men den möjligheten lyckades hon inte förvalta.

Kort därefter hade Örebro hade en boll i nät. Bollen damp ned vid fötterna hos Heidi Kollanen, som satte dit den bakom Sabrina D’Angelo. Men domaren hade sett en regelvidrighet dessförinnan och målet dömdes bort.

Dödläget stod sig till halvtid, men efter paus tog Vittsjö ledningen och det var läckert. Michelle de Jongh fick en passning och drog till ur snäv vinkel. Mittfältaren fick kanonträff och bollen gick i krysset.

Med 20 minuter kvar av matchen fick Vittsjö Nellie Persson utvisad, men trots det numerära underläget lyckades laget hålla undan och vinna med 1-0.

Vittsjö har nu en poäng upp till serieledaren Rosengård, dock har Vittsjö en match mer spelad.

Vittsjö: D’Angelo - Klinga, Benediktsson, Adolfsson, Bitt - De Jongh, Persson, Andersson, Hed - Markstedt, Almqvist.

Örebro: Paulsson-Febo - Abrahamsson, Kullberg, Östlund - Abrahamsson, Karlsson, Williams, Summanen, Braffet - Hellström, Kollanen.