POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAMALLSVENSKAN
1v

Unogård har sökt jobb hos toppkonkurrenten: "Min inställning är att vara kvar i LFC"

Foto: Bildbyrån

Linköping gör om i ledarstaben och tränaren Olof Unogård får en ny roll.
Samtidigt erfar Fotbollskanalen att Unogård lämnat intresse för det vakanta tränarjobbet i Kopparbergs/Göteborg.
- Min inställning är att vara kvar i Linköpings FC, men som jag sa: inte i vilken roll som helst, säger LFC-tränaren till Fotbollskanalen.

Det stormar i Linköpings FC för tillfället. Klubben vann SM-guld 2016 och 2017 men slutade bara femma i damallsvenskan i år. Efter säsongens slut har Anna Oscarsson och Filippa Angeldahl lämnat laget, och den förstnämnde riktade skarp kritik mot tränaren Olof Unogård och det hon menade var kränkande kommunikation.

LFC håller nu på att genomföra förändringar i ledarstaben. Förändringar som bland annat gör att Olof Unogård inte ser ut att fortsätta som tränare. Fotbollskanalen erfar att Unogård, som har avtal med klubben över säsongen 2020, är aktuell för en sportchefsroll.

- Vi gjorde en del förändringar redan kring sommaruppehållet, det var ju ett långt sommaruppehåll i och med att det var VM-år. Och då har vi inte någon formell tjänst inrättat som sportchef utan det har legat delat de uppgifterna på Olof som huvudtränare och på klubbdirektören Ann-Sofie Brehmer Hjertstedt. Också ibland med stöd av styrelsen. Så Olof har gått in mer i såna arbetsuppgifter och William Strömberg (assisterande tränare) har tagit mer ansvar för träningar och det sportsliga då. Olof har haft huvudansvaret för det sportsliga också, det är ingen tvekan om det. Men det har skett en förändring där och då när vi nu ser över till nästa år så är det naturligt att vi ser över om något behöver ändras om också hur vi ser på fördelningen mellan Olof och William. Men vi har förtroende för båda de två och båda kommer att ha en nyckelroll även inför den nya säsongen, säger ordföranden Paul Lindvall till Fotbollskanalen.

Unogård själv vill dock inte kommentera de pågående förändringarna i klubben.

- Det är inget jag vill kommentera för tillfället för det är långt ifrån klart, så jag blev väldigt överraskad över att han gick ut och sa som han gjorde (i Sportbladet), säger tränaren till Fotbollskanalen.

Skulle du vara öppen för att ta en annan roll i föreningen?
- Vi håller på att diskutera det för fullt. Jag är motiverad till att vara kvar, sedan är jag förstås inte beredd att vara kvar i vilken roll som helst. Min inställning är att vi ska kunna lösa en roll som fungerar för oss alla.

Vilken typ av roll är det då? Sportchef eller annat också?
- Det vill jag hålla mellan mig och min kollega William Strömberg (assisterande tränare) än så länge. Sedan ska vi ta det med klubbledningen när vi är överens. Det är ingenting jag vill kommentera för tillfället.

Vad är det som ligger bakom de här förändringarna i LFC?
- Det får du nog fråga Paul (Lindvall) om. Vi har haft en lång utvärdering, som fortfarande inte är slut, om säsongen som har gått. Så det är klart att både vi i tränarstaben och de i styrelsen vrider och vänder på alla stenar. Men som jag sa, det är långt ifrån klart. Så det är därför jag är överraskad att Paul går ut och säger som han gör.

Enligt Fotbollskanalens uppgifter tittar Unogård även på andra jobb. Kopparbergs/Göteborg letar just nu efter en ny tränare efter Marcus Lantz. Fotbollskanalen erfar att Unogård lämnat in sitt intresse till klubben.

- Det vill jag inte heller kommentera. Min inställning är att vara kvar i Linköpings FC, men som jag sa: inte i vilken roll som helst. Så skulle vi inte nå hela vägen fram så är jag förstås motiverad att vara kvar i damallsvenskan. Men mer än så kan jag inte kommentera för tillfället, säger Unogård om uppgifterna.

Kopparbergs/Göteborgs sportchef Lasse Svensson beskriver jobbet med att hitta en ny tränare:

- Just nu så är vi inne i den rekryteringsfas där intresseanmälningar och ansökningar kommer in. Så vi ska sätta oss om ett par dagar och gå igenom. Vi har fått en hel del förfrågningar och det är jätteroligt. Det får ta den tid det tar. Vi hastar inte, det får ta den tid den tar.

Enligt våra uppgifter så har Linköpings Olof Unogård lämnat sitt intresse för tjänsten?
- Jag vill inte kommentera någon av de som har lämnat sina intresseförfrågningar, det är fel mot dem.

Är det en tränarprofil som är intressant för er?
- Alla är intressanta, självklart. Han har ju erfarenheten både från Linköping och Hammarby.

Linköpings ordförande Paul Lindvall vill inte kommentera Fotbollskanalens uppgifter om att Unogård anmält intresse för jobbet i Kopparbergs/Göteborg.

- Det är ingen uppgift som jag känner till och som jag inte har någon anledning att kommentera. Det är en uppgift som jag inte alls har hört tidigare att någon har sagt, så det kan jag inte kommentera.

- Däremot har vi förtroende för att Olof och William fortsätter i olika roller kring laget. Det är den inriktning vi har gjort när vi utvärderat säsongen. Sedan är vi inte nöjda med säsongen, det kan jag väl säga. Vi hade siktet lite högre inställt än att hamna femma i serien, men vi har kunnat se ändå de senaste matcherna här när säsongen har avslutats att en hel del saker håller på att falla på plats när det gäller det spelmässiga och resultaten. Och vi vet också att det är viktigt hur man från spelarhåll ser på tränaren och jag uppfattar att det finns ett stöd för och att man känner sig trygga med att de här två ledarna fortsätter.

Publicerad 2019-11-06 kl 14:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå