Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Vändningen: 600 000-kronorsstöd blir till lån för IFK Kalmar

Damallsvenskan

Det såg ut som att IFK Kalmar skulle få 600 000 kronor i driftstöd från kommunen.
Men i stället fick oppositionens förslag gehör och det blir ett lån i stället för bidrag.
- Positivt, tycker oppositionsrådet Hanne Lindqvist (M) i P4 Kalmar.

Foto: Bildbyrån/IFK Kalmar.

Inför att kommunstyrelsen i Kalmar sammanträdde föreslogs krisklubben IFK Kalmar, som Fotbollskanalen rapporterat om i flera artiklar, få ett driftstöd på 600 000 kronor. Ett förslag som fick kritik.

Men när det var dags för beslut kom vändningen. I stället för ett extra driftbidrag blir det ett lån på 600 000 kronor.

- När vi såg förslaget så summeras det i ganska mycket pengar till en förening. Vi tycker det är viktigt att man stöttar damidrotten när man får möjligheten men att man samtidigt måste se till att det är rättvist, säger oppositionsrådet Hanne Lindqvist (M) i P4 Kalmar och fortsätter:

ANNONS

- Många föreningar sm fått stöd tidigare har då fått betala det som lån och det är något vi lade som förslag. Jag tycker det är positivt att vänstermajoriteten fångade upp det så att man inte bara ger pengar rakt av. Det är ändå är skattemedel.

- Också att man följer upp det från kultur och fritids så att föreningen har bra.

Kommunstyrelsen ordförande Johan Persson (S) går inte in i detalj kring IFK Kalmar.

- Det jag tycker är extra glädjande är att vi är uppe i fem miljoner kronor i riktat stöd till all damidrott i Kalmar. Det är nog ganska unikt i Sverige. Jag är glad att vi fick enighet i det, säger han till radiokanalen.

IFK Kalmar fick med nöd och näppe elitlicens efter att ha fått stöd av kommunen, sålt sin klubbstuga och tömt flicklagens lagkassor.

Fotbollskanalen har förgäves sökt IFK Kalmars ordförande Thomas Brynielsson för att dels fråga om klubben kommer att klara ett nollresultat (vilket krävs för elitlicens) vid årsskiftet eftersom det handlar om ett lån, dels för fråga om att man framförde för licensnämnden att det kunde bli ett lån i stället för ett bidrag.

ANNONS
Publicerad 2022-12-06 kl 21:29

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto