Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DAMALLSVENSKAN

Växjö suget på allsvenska platsen: "Skulle kunna rent sportsligt"

Foto: Bildbyrån/Växjö DFF

Sittplatser är inga problem.
Och skulle Växjö DFF få frågan är man inte främmande för att 2017 spela i damallsvenskan.
- Vi skulle naturligtvis överväga att ta den chansen, säger ordföranden Ove Dahl till Fotbollskanalen.

I Växjö delar superettan-klubben Öster på herrsidan och elitettan-laget Växjö DFF på damsidan på den nybyggda arenan Myresjöhus Arena. Om det blir så att Vittsjö inte hittar en lösning vad gäller arenafrågan som Svenska Fotbollförbundet godtar är det just Växjö DFF, trea i fjolårets serie, som får frågan kring den vakanta platsen. Under tisdagen lämnade förbundet nämligen beskedet att Vittsjö inte klarar arenakraven och att man inte får någon dispens för nästa år.

Och med en hemmaarena som tar 12 000 åskådare är inte sittplatserna något problem för Smålandsklubben.

- Nu har vi inte diskuterat det här i styrelsen ännu men vi skulle naturligtvis, om den möjligheten kom, verkligen överväga att ta den chansen, säger klubbens ordförande Ove Dahl till Fotbollskanalen.

- Vi skulle kunna göra det rent sportsligt men vår organisation kring det här är kanske inte riktigt färdig att ta ett sådant steg. Men om möjligheten dyker upp kommer vi att överväga att säga ja.

Vad är det i er organisation som inte håller allsvensk klass?
- Vi är en ny förening och har kanske inte byggt upp alla funktioner vi behöver. Vi får förstärka vår grundorganisation om vi skulle ta det här steget, men vi ser inte det som någon omöjlighet på något sätt.

Hur mycket tid behöver man på att förbereda sig? Det är sent redan nu.
- Varje vecka blir det ju lite jobbigare, men man får anpassa sig. Vi testar på det nu genom att möta Linköping på torsdag, till exempel.

SvFF kräver nu att Vittsjö senast den 1 mars inkommer med vilken annan ordinarie arena man avser att spela säsongen 2017 på.

- Vi kommer att träffas i kväll eller i morgon kväll och titta på vad det finns för alternativ. Om jag är rätt informerad så har vi ingen i kommunen som är godkänd. Utan då pratar vi att vi får ta oss en bit iväg och då har vi ungefär lika långt till Helsingborg som till Halmstad, sa Vittsjös ordförande Sigvard Gustavsson till Fotbollskanalen tidigare under tisdagen.

Publicerad 2017-02-14 kl 17:37
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons