Vittsjö tog tung seger mot Kristianstad och Växjö säkrade kontraktet – så gick det i söndagens damallsvenska matcher

Damallsvenskan

Vittsjö vann tungt mot Kristianstad med 2-0 och Växjö säkrade spel i Sveriges högsta damliga även nästa säsong.
Här är sammanfattningen från söndagens matcher i damallsvenskans 20:e omgång.

Vittsjö GIK - Kristianstads DFF  2-0 (0-0)
Efter att tvåan Kopparbergs/Göteborg vann måstematchen mot Piteå var tredjeplacerade Vittsjö piskade att vinna hemma mot Kristianstad. Tyvärr för hemmalaget och tränare Thomas Mårtensson lyckades inte Hässleholmsklubben få hål på KDFF i den första halvleken men i den andra, då small det till. Catherine Bott agerade gigantisk matchhjälte genom att få in ledningsmålet och i den 88:e matchminuten utökade Michelle De Jongh hemmalagets ledning när slutresultatet skrevs till två mål mot noll.

Växjö DFF - KIF Örebro 2-1 (1-1)
Mötet mellan hemmalaget Växjö och KIF Örebro (de sistnämnda utesluter inte att eventuellt slås ihop med Örebro SK, läs mer här) var desto målrikare. Redan i den andra minuten kom matchens första när Sejde Abrahamsson satte öppningsmålet inför den småländska publiken på Myresjöhus Arena. Men bara minuter innan halvtidsvilan kvitterade Ria Öling – vilket var hennes femte fullträff denna säsong. I den andra halvlekens 74:e minut fullbordades även vändningen när Signe Holt Andersen gjorde 2-1. Ett mål som innebar att det damallsvenska 2020-kontraktet var säkrat efter att Växjö-spelarna hållit undan och inkasserat tre poäng.

Eskilstuna United - Limhamn Bunkeflo 1-0 (0-0)
Hemmalagets landslagsmittfältare Loreta Kullashi testade Chandra Bednar vid ett fåtal tillfällen men den kanadensiske målvakten stod pall. Inte heller lyckade Limhamn Bunkeflo få in något mål när man inte heller skapade särskilt mycket framåt. De första 45 minuterna slutade således mållösa, 0-0. I den andra halvleken kom äntligen, för hemmalaget, det förlösande öppningsmålet. Det var genom nigeriansk Ngozi Sonia Okobi som Eskilstunapubliken fick höja armarna till skyn. Armar som de även fick anledning att höja på pånytt när slutsignalen ljöd och speakern förkunnade att United hade inkasserat tre poäng efter segerresultatet 1-0.

LÄS ÄVEN: Trots sanslösa avslutningen – Linköping sköt upp Rosengårds guldfest