POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAMALLSVENSKAN

Vittsjös arenakaos på väg att lösas - överklagan inskickad

Foto: Bildbyrån

En underkänd arena såg ut att fälla Vittsjö GIK från allsvenskt spel 2017.
Nu har klubben lämnat in en överklagan och läget har blivit mer positivt.
- På ett eller annat sätt löser det sig, det är min övertygelse, säger ordföranden Sigvard Gustavsson till Fotbollskanalen.

Tidigare har Vittsjö GIK fått dispens för att spela sina hemmamatcher på Vittsjö IP, eftersom det i Svenska Fotbollförbundets tävlingsbestämmelser står att en klubb i damallsvenskan måste ha minst 800 sittplater under tak på sin arena medan Vittsjö IP i dagsläget har 640 sittplatser under tak. Klubben ansökte om en fortsatt dispens över 2017 och lämnade även in en plan för ett nytt läktarbygge, men för två veckor sedan meddelade SvFF att man avslagit Vittsjös ansökan.

Då kallade klubbens ordförande Sigvard Gustavsson förbundets beslut för "tragiskt" i en intervju med Fotbollskanalen, medgav samtidigt att Vittsjö kan tvingas dra sig ur allsvenskan om problemet inte får en lösning och pekade på att laget hör hemma i en ort med 2000 invånare och hade ett publiksnitt på strax under 500 åskådare förra säsongen.

Senast under måndagen, den 27 oktober, var Vittsjö tvunget att lämna in eventuell överklagan av SvFF:s beslut och det gjorde klubben i fredags. Nu har man fått svaret att man ska skicka in kompletterande uppgifter, vilket man ska göra efter ett styrelsemöte under måndagskvällen.

- Samtidigt har vi kortat ner tidsplanen för ombyggnationen av läktaren, lämnat in en bygglovsansökan till kommunen och diskuterat bidrag från kommunen så att de kan hjälpa oss att bygga läktaren så snabbt som möjligt, säger nu ordföranden Sigvard Gustavsson till Fotbollskanalen.

Vittsjö GIK äger sin arena och har nu ansökt om ett bidrag på 150 000 kronor från Hässleholms kommun för att kunna genomföra läktarbygget.

- Kommunen har möte på onsdag, tror jag. Då får vi se om vi får stödet. Vi har en positiv dialog med kommunen så det hoppas jag att vi får, men de måste ta det den politiska vägen.

Tror du att det här kommer lösa sig till slut?
- Ja, på ett eller annat sätt kommer det lösa sig. Det är väl min fasta övertygelse just nu.

När kan ni få svar från förbundet igen?
- I mitten av mars har förbundets styrelse möte, så vår överklagan behandlas nog inte formellt förrän då.

Och så länge utgår ni från att ni kan spela i allsvenskan 2017?
- Ja, absolut.

Sigvard Gustavsson berättar att klubben fått ett enormt stöd sedan nyheten om dispensavslaget kom ut.

- Vi har fått en väldig opinion och bygden har talat om att man ställer sig bakom oss och de säger väl att de tycker att det är en tokig linje som förbundet kör på. Det är många lokala entrepenörer som ringt och sagt: "Vi ställer upp med det här och det här. Vill ni bygga så hjälper vi till".

- Vi som jobbar i klubben tycker det är helt fascinerade vilket stöd vi fått. Det har ju startats en swish-insamling för oss också, som snart är uppe i 80 000 kronor. Vi känner att vi får dunkar i ryggen som säger att vi ska fortsätta jobba på. Det ger energi, säger Gustavsson.

Publicerad 2017-02-27 kl 12:53
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå