POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERLIGA
1v

Ahmedhodzic bäst i Hobro – har flera alternativ i vinter: "Krävs väldigt bra orsak för att lämna"

Foto: Bildbyrån.

Flera danska klubbar är intresserade av att köpa eller låna Anel Ahmedhodzic. Mittbacken ser dock sig själv i Malmö FF, även om det kanske inte blir comeback redan i vår.
- Jag vill hjälpa Hobro som de har hjälpt mig, säger Ahmedhodzic till Fotbollskanalen. 

Anel Ahmedhodzic, 20 år, hade fram till i somras haft en seniorkarriär med två starter i svenska cupen och två korta ligainhopp. Han ville spela kontinuerligt och lånades ut från Malmö FF till Hobro i danska högstadivisionen.

Det har blivit succé. Han har spelat varenda minut, undantaget en match där han blev utbytt skadad och en match där han var avstängd. Hos Ekstrabladet har han högst snittbetyg av alla spelare i Hobro, och i tio av 16 matcher har han fått fyra av sex i betyg. 

Även Tipsbladet beskrev nyligen Ahmedhodzic som lagets bästa spelare i höst. 

- Jag är väldigt glad att få chansen här. Det har gått bättre än vad jag hade tänkt mig, säger Ahmedhodzic. 

Hobro är en liten klubb, från ett samhälle med 12 000 invånare och där publiksnittet på matcherna är cirka 3000. Trots att de ligger trea från slutet är det ett svårt lag att möta, då endast de sex topplagen har släppt in färre mål.  

- Vi är bekväma med att inte ha bollen eftersom vi är så pass bra på att försvara oss och vi håller ihop som ett lag. Vi är svåra att göra mål på och jag tycker att varje match har varit jämn. 

Spelsättet är oftast 4-4-2, och de är Hobro som tar minst antal avslut och har minst bollinnehav i ligan, enligt Instat. Tränaren är den tidigare MFF-spelaren Peter Sörensen. 

- Han är riktigt bra. Bra taktiskt och om man inte är hundra procent på träningen så får man veta det. Man fokuserar ännu mer. 

MFF:s sportchef Daniel Andersson har tidigare sagt till Fotbollskanalen att Ahmedhodzic kan återvända i vinter om spelaren själv vill det, trots att lånet sträcker sig över våren 2020. Enligt Ekstrabladet finns en klausul som gör att MFF kan kalla tillbaka Ahmedhodzic. 

- Jag vill hjälpa Hobro som de har hjälpt mig. Det känns lite fel att lämna mitt i säsongen. Ska jag lämna krävs det en väldigt bra orsak till det. Jag gillar Hobro väldigt mycket för allt som de har gjort för mig, det uppskattas väldigt mycket. Jag trivs här, jag har det bra, jag har fått många vänner, och ledarna är bra.

Det är ju många mittbackar i MFF redan nu, så det är ju inte det enklaste att slå sig in där? 
- Exakt. Det kommer fortfarande att vara stor konkurrens. 

Succén har gjort att andra klubbar har hört av sig. 

- Det har varit många danska klubbar som har hört av sig. Inte bara danska, men mest danska. Många vill ha mig på lån och det är även några som vill köpa. 

- Men jag vill allra helst spela i MFF. Det är där jag vill slå igenom och spela. 

MFF:s mittbacksuppsättning i år har varit Rasmus Bengtsson, Lasse Nielsen, Jonas Knudsen, Behrang Safari, och Franz Brorsson, och även Eric Larsson och Oscar Lewicki har spelat där. 

En som definitivt återvänder från lån är Hugo Andersson. Han var i Trelleborgs FF i år och spelade 27 matcher i superettan. Han säger till Skånesport att hans målsättning är att stanna kvar i MFF:s trupp 2020.  

Publicerad 2019-11-29 kl 10:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå