Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Ålborg polisanmäls - efter rekordövergång till Kina

I februari 2017 sålde Ålborg Christian Bassogog till Kina för en klubbrekordsumma.
Nu polisanmäls klubben av den danska Finansinspektionen.
"Vi vill nu samarbeta med polisen för att reda ut detta", skriver Ålborg på sin hemsida.

I februari förra året sålde danska Ålborg den kameruanske talangen Christian Bassogog till Henan Jianye i den kinesiska ligan. För försäljningen fick AaB 45 miljoner danska kronor, ett nytt klubbrekord.

Nu polisanmäler den danska Finansinspektionen Ålborg för att inte ha fullföljt sina förpliktelser när det kommer till att offentliggöra om övergångssumman.

Klubben bekräftade i februari att man förhandlade med Henan Jianye, men berättade då ingenting om säljpriset. Finansinspektionen skriver på sin hemsida att man anser att klubben borde ha delat med sig av informationen. Ålborg är en börsnoterad klubb och har därmed förpliktelser gentemot Finansinspektionen.

ANNONS

Klubben medger till "obetydliga fel", men anser sig inte skyldiga till det som myndigheten hävdar.

"Det är AaB:s och klubbens juridiska rådgivares klara uppfattning att AaB har följt de riktlinjer som för spelartransfers som Finansinspektionen har kommunicerat till börsnoterade fotbollsklubbar 2012, och att det med den bakgrunden inte har skett en överträdelse av Marknadsmissbruksförordningen", skriver Ålborg.

"AaB erkänner att det konstaterats mindre och obetydliga formella fel har identifierats av klubben. De här felen har dokumenterat inte haft någon betydelse i detta fall."

"Vi vill nu samarbeta med polisen för att reda ut förhållandena."

Publicerad 2018-01-26 kl 14:20

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto