Andersson med första målet när Midtjylland vann stort: "Enormt fett"

Superliga

Midtjylland vann hemma mot Odense med 3-0 och gick upp i serieledning i Danmark.
En av målskyttarna? Svenske Joel Andersson.

Joel Andersson lämnade Häcken för spel i danska Midtjylland i somras. Där har högerbacken fått gott om speltid och i fredagens möte med Odense spelade han från start.

Anderssons lag tog ledningen efter 25 minuters spel och innan domaren blåste av för halvtid hade Jakob Poulsen utökat till 2-0.

Poulsens mål såg ut att bli matchens sista men med en minut kvar av ordinarie tid klev Andersson fram. Ytterbacken följde med upp i ett anfall och serverades öppet mål. Från nära håll kunde ytterbacken behärskat stöta in bollen fram till 3-0, vilket blev slutresultatet.

Målet var Anderssons första i klubben sedan han anslöt. Sedan tidigare är han noterad för fem framspelningar i ligaspelet.

- Det känns enormt fett, äntligen. Jag missade en bra chans mot Esbjerg där jag borde gjort mål, men nu får jag äntligen göra mål, säger Andersson till klubbens hemsida.

Under helgen har Joel besök av brorsan Adam plus några andra kompisar.

- De kom i dag. De ska bo hos mig helt helgen. Det är fett. Jag tror att det var därför jag gjorde mål.

Fredagens seger för Midtjylland innebär att laget går upp i tillfällig serieledning. På söndag har FC Köpenhamn chansen att ta tillbaka förstaplatsen om de lyckas ta poäng hemma mot Esbjerg.