Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DANMARK

Augustinsson vill ta Bremen till Champions League

Foto: Bildbyrån.

DUBAI. Topplag i Danmark mot bottenlag i Tyskland.
För första gången berättar Ludwig Augustinsson för svensk media om övergången.
- Werder Bremen tror otroligt mycket på mig, säger han till Fotbollskanalen.

Ludwig Augustinsson är en vänsterback med en fin offensiv som han verkligen har kunnat visa upp i den danska dominanten FC Köpenhamn och dessförinnan i det svenska topplaget IFK Göteborg. Men i sommar blir det en rejäl omställning. I måndags blev det nämligen klart att han i sommar flyttar till Werder Bremen som just nu ligger på femtonde plats i Bundesliga, en poäng över kvalstrecket och tre över nedflyttningsplats.

- Det är absolut något som jag har tänkt på, men i Bundesliga känns det som att ena året är du där nere och jobbar och sedan nästa år slåss du om en plats i Champions League. Ta till exempel Mönchengladbach som för några år sedan var på kval och på väg att åka ur och två-tre år senare är man topp 4.

- Jag hoppas kunna göra den resan med Bremen också men det är klart att det blir en omställning. I många tyska lag är det mycket tempo. Mycket fram och tillbaka. Så jag tror att ganska många lag spelar så. Men det är klart, jag tror och hoppas att Bremen kan klättra i tabellen och när jag kommer dit också.

Varför blev det just Werder Bremen?
- För att klubben presenterade en bra plan för mig och man ville ha mig till varje pris kändes det som. Jag tror att jag kan utvecklas bra där och det är en klubb som jag tror är på väg uppåt då man har varit lite längre ner i tabellen, men jag tror att det blir bättre framöver. Jag tror att det blir bra för mig med speltid där och att utvecklas.

Trots att affären är klar kommer Ludwig Augustinsson ändå att spela kvar i FC Köpenhamn säsongen ut innan det blir en flytt till Bremen i sommar.

- Jag tycker att det känns bra att veta var man ska om några månader. Man behöver inte tänka på det utan det är bara att släppa loss här i FCK och göra det så bra som möjligt den sista tiden. På det sättet är det skönt.

- Men all fokus är bara här i FCK och på att göra det så bra som möjligt här. Det är så bra miljö här och jag vet vad som gäller. Jag är hungrig och det är inte så att jag kommer att sluta göra grejerna som jag har gjort utan jag ska bara fortsätta att göra det bra och fokusera på det viktiga vilket är att utvecklas här och så får vi ta det andra sen.

I Werder Bremen spelar bland annat Claudio Pizzaro, Max Kruse, Serge Gnabry och Augustinssons förre FCK-kompis Thomas Delaney. Laget tränas av Alexander Nouri.

- Jag har pratat med tränaren, sportchefen och alla runt klubben. Alla tror verkligen otroligt mycket på mig och tror att man kan utveckla mig. Det är roligt att höra. Jag tror att tysk fotboll kommer att passa mig bra och nu hoppas jag bara att laget kan börja plocka poäng. Det har varit två tuffa matcher efter uppehållet. Men jag tror att det kommer att se bättre ut framöver, säger Augustinsson.

Vad har du fått för intryck av staden och klubben?
- Intrycken är bara positiva. Stadion (Weserstadion) tar 42 000 och det är utsålt varje match hela säsongen. Bra fans och en klubb som är på väg upp tror jag. Det känns som det och man ska satsa för det, att klättra i tabellen. Man är inte där man vill vara nu. Det är en stor klubb som var med i Champions League för X antal år sedan.

Publicerad 2017-02-04 kl 07:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons