Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Beskedet: Danska förbundet startar utredning kring potentiell skandalmatch

Förlorade Sönderjyske med vilje mot Midtjylland?
Det har det danska förbundet beslutat sig för att inleda en utredning om.
- Vi har självklart tittat på resultatet i matchen, speciellt avgörandet, säger nämndens ordförande Jens Hjortskov till danska TV2.

Under söndagen "tjänade" Sönderjyske på att förlora mot Midtjylland, på grund av den danska ligans nya system. Efter den matchen är nu grundserien över och lagen som slutade på plats 7-14 har delats upp i två grupper där lag 7, 10, 11 och 14 hamnar i en pool och lag 8,9,12 och 13 hamnar i den andra. De två lagen som slutar sist i respektive pool inleder då ett nytt form av format där man riskerar att åka ur ligan. De som kommer topp två i varje pol har i stället chansen på Danmarks sista Europa-plats.

ANNONS

Inför den sista omgången var det i praktiken bättre för Sönderjyske att förlora mötet med Midtjylland snarare än att vinna, på grund av att man då skulle hamna i en pool där de två sämsta lagen hade ett rejält glapp upp till de två övriga. Plats sex och en biljett till mästerskapsslutspelet var i praktiken omöjlig att nå – så då var det bättre att bli åtta eller nia än sjua.

Sönderjyske föll med 2-1, efter att ha släppt in det avgörande målet i den 89:e minuten och då twittrade klubben:

"Det är det minst irriterande mål vi släppt in i minut 89 någonsin".

Den tweeten raderades sedan, men efter slutsignalen kunde heller inte Sönderjyske-spelaren Christian Jakobsen svara ja eller nej på frågan om de släppte in målet med flit.

- Det är bara att skratta. Det är inte så mycket mer man kan göra. Det gör ont ont med tanke på stoltheten men man gör sitt bästa för klubben, sa han till TV3 Sport.

ANNONS

Sönderjyske-spelaren Marc Pedersen var öppen med att man under slutet av matchen inte gick för att göra 2-2.

- Vi hade inte fått veta att Horsens (som var det laget Sönderjyske kämpade om sjätteplatsen mot) hade kvitterat. Vi pratade om att det inte var någon idé att spela oavgjort. Så när de gjorde mål så var det ju ingen mening för oss att jaga en utjämning. Det skulle ju vara hål i huvudet, sa han till danska BT.

Nu meddelar det danska fotbollförbundets motsvarighet till Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd att man inleder en utredning kring Sönderjyskes agerande.

- Vi har självklart tittat på resultatet i matchen, speciellt avgörandet. Vi har självklart också noterat vilka uttalanden som kommit från Sönderjyskes håll och därför beslutat oss för att öppna en utredning mot Sönderjyske, säger säger nämndens ordförande Jens Hjortskov till danska TV2.

ANNONS

På frågan om det var något specifikt under matchen som ligger till grund för beslutet säger Hjortskov:

- Så långt har vi inte kommit nu. Vi har inte gått in och värderat det ännu. Det som händer nu är att vi ber Sönderjyske om en redogörelse.

Hjortskov vill inte uttala sig om den eventeulla påföljden.

Publicerad 2018-03-19 kl 22:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto