POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERLIGA

Blåvitt inte aktuellt för Söder: "Hoppas prova ett annat land"

Foto: Bildbyrån

Robin Söder, 25, glöder.
Och verkar inte ha tankarna på en återkomst till IFK Göteborg - än.
- Jag hoppas prova ett annat land, säger han till Fotbollskanalen.

Efter en tung ligastart med bara en seger på de första 15 matcherna har Esbjerg hittat formen. 0-0 mot Lyngby senast förlängde lagets förlustfria svit till sex matcher.

Robin Söder var inte med då (magsjuk), men anfallaren har varit starkt bidragande till lagets fina uppryckning. 25-åringen har gjort sju mål på sina senaste åtta ligamatcher.

- Det var struligt med många olika tränare, stort utbyte av spelare och oro i klubben tidigare, men nu har det flutit på bra. Vi vann den första matchen efter omstarten mot Sönderjyske vilket var en positiv start för vårt nybygge, säger han.

- Sedan känns som att vi har fått ordning på vårt försvarsspel. Under alla mina år här har vi varit ett lag som släppt in mycket mål. Nu har vi tre raka nollor. Vi har också gjort mål på våra chanser.

Och din egen islossning? Innan omgång 15 hade du inte gjort ett enda ligamål.
- Jag har fått vara frisk och tränat under lång tid nu. Och fått speltid givetvis. Vi hade en engelsman som tränare i höstas, Colin Todd. Han hjälpte mig med smådetaljer och ska ha kredd. Han var positiv för min utveckling. Sedan brukar det rinna på lite om jag bara får in första målet.

Är du i toppform nu?
- Ja, det tycker jag. Men sedan finns det alltid saker man kan göra bättre.

I sommar går Söders kontrakt med Esbjerg ut. Det har snackats om en förlängning.

- Vi har haft en viss dialog, jag och klubben. Sedan är det inget som är konkret. Vi får se vart det tar vägen. Jag är öppen för att stanna, men också för att testa något annat. Jag stänger inga dörrar, säger han.

IFK Göteborg, klubben Söder tillhörde 2008-2014, är ute och jagar nyförvärv. Anfallare bland annat. Och bland rykten och spekulationer har Söders namn nämnts. Själv har han dock inte haft kontakt med klubben under vintern.

- Nej, det har jag inte. Inte mer än jag brukar ha. Jag känner ju några i laget, säger han.

Hur ser du på en eventuell återkomst i framtiden?
- Det ser jag väl som positivt. Sedan ska det passa för Blåvitt och såklart för mig själv. Jag har några år kvar att spela och hoppas givetvis prova ett annat land, en annan kultur, ett annat språk. Kanske även en bättre fotbollsliga. Det är min ambition. Det är det alla fotbollsspelare hoppas på.

Publicerad 2017-03-01 kl 17:01
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå