POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERLIGA

Bröndbys drag mot portade supportrar - ansiktsigenkänningsteknik

Foto: Bildbyrån.

Bröndby har installerat ansiktsigenkänningsteknik. 
Detta för att se till att portade supportrar inte tar sig in på klubbens arena. 
- Trots att våra vakter är skickliga, så är det inte en lätt uppgift, säger Bröndbys vd Jesper Jörgensen i en kommentar. 

Bröndby kommer till nästa säsong att använda en ny teknik vid sina matcher för att säkerställa att supportrar som inte har tillstånd att gå på lagets matcher ska komma in på Bröndby Stadion, men även för att undvika stora köbildningar utanför arenan. Detta genom ett videoövervakningssystem med ansiktsigenkänning. 

- Som den första verksamheten i Danmark har vi fått tillåtelse av myndigheter att använda ansiktsigenkänningsteknik i ett antal nya kameror som vi har installerat på Bröndby Stadion. Systemet kommer att öka vår effektivitet avsevärt vid identifiering av portade personer vid våra ingångar, säger Bröndbys vd Jesper Jörgensen i en kommentar på klubbens hemsida. 

Jörgensen fortsätter: 

- Tidigare har vi varit beroende av att våra vakter ska känna igen de personerna som finns på vår karantänlista och trots att våra vakter är skickliga, så är det inte en lätt uppgift eftersom att vi i genomsnitt har cirka 14 000 åskådare per match som ska passera ingångarna under relativt kort tid.

Bröndbys officiella supporterförenings ordförande Sarah Agerklint är, precis som klubben, positivt inställd till den nya tekniken.

- Vi stöttar de åtgärder som hjälper klubben att identifiera och hålla de få personer, som har fått karantän, utanför arenan, säger Agerklint bland annat i ett uttalande på hemsidan. 

Bröndby meddelar samtidigt även att föreningen vill ha ett utökat samarbete mellan klubbar och myndigheter gällande olika områden. Samtidigt är klubben även tydlig med att ansiktsigenkänningstekniken endast kommer att söka efter personer som är registrerade på Bröndbys "karantänlista" och inte på andra åskådare. Materialet kommar även enbart att kunna ses av människor som är auktoriserade av klubben. 

Publicerad 2019-06-13 kl 17:12
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto