Claesson bakom allt när FCK tog säsongens första seger

Superliga

FC Köpenhamn har tagit säsongens första seger.
Då låg Viktor Claesson bakom allt.
Han gjorde två mål och en assist mot Ålborg.

FC Köpenhamn inledde säsongen med en förlust på hemmaplan. Men den andra matchen för året blev betydligt mer lyckad, när laget gästade Ålborg.

Matchen inleddes med en otäck smäll, där målvakten Kamil Grabara krockade med Ålborgs Mathias Ross. Grabara tvingades utgå och ersattes Karl-Johan Johnsson.

Första halvlek såg länge ut att bli mållös, men i sista sekund kom ett ledningsmål. I den 51:a minuten(!) spräckte Viktor Claesson nollan när han smällde in en retur, och svensken var långt ifrån färdig där.

Efter pausen utökade han själv ledningen till 2-0, vilket följdes av en reducering från Ålborg, via Allan Sousa. Först på tilläggstid kunde FCK säkra segern, när Claesson stod för framspelningen till matchens sista mål. Det var svenskbekantingen Isak Bergmann Johannesson som var sist på bollen som betydde 3-1 för gästerna.

Publicerad 2022-07-24 kl 22:11