Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Dansk media: Efter hjärtproblemen - Christian Eriksen tränar fotboll igen

Superliga 2021-12-02 kl 13:38

Christian Eriksen spelar fotboll igen.
Enligt BT har dansken varit med och tränat med Odense i veckan.
- Vi är glada att han frågade oss om han fick träna i Ådalen, säger OB:s sportchef Michael Hemmingsen till tidningen.

Foto: Bildbyrån

Christian Eriksen.

Det var i sommarens EM-premiär mot Finland som Christian Eriksen, 29, drabbades av hjärtstillestånd. Dansken föll ihop på planen men fick snabbt livräddande hjälp och hans tillstånd kunde stabiliseras. Efter händelsen fick Eriksen en hjärtdefibrillator inopererad för att undvika att något liknande ska inträffa i framtiden.

Sedan dess har Eriksen varit borta från fotbollen. I Italien är det inte tillåtet att spela med en inopererad hjärtdefibrillator, vilket hindrar honom från "sportslig aktivitet" i landet. Ett regelverk som har gjort att dansken har kopplats ihop med en flytt från Serie A - när 29-åringens fysiska status väl tillåter spel.

ANNONS

Nu rapporterar danska BT att Inter-spelaren har börjat träna fotboll igen. Eriksen befinner sig för tillfället i Danmark och enligt tidningen var han med och tränade med Odense Bollklubb i onsdags.

OB:s sportchef, Michael Hemmingsen, bekräftar att Inter-spelaren för tillfället tränar med en personlig tränare på klubbens anläggning om dagarna för att förbättra sin kondition.

- Vi har hållit kontakten med Christian sedan han lämnade OB och därför är vi glada att han frågade oss om han fick träna i Ådalen, säger Hemmingsen till BT.

Det är ännu inte klart om Christian Eriksen kommer att fortsätta sin karriär eller inte. La Gazzetta dello Sport rapporterade nyligen att dansken själv vill fortsätta spela, men att han i så fall behöver hitta ett land där det är tillåtet att spela med en inopererad hjärtdefibrillator och en klubb som tillåter det.

ANNONS

Christian Eriksen representerade danska Odense som ungdomsspelare. Mittfältaren har även spelat i Ajax, Tottenham och Inter.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto