Drama i danskt svenskmöte - Carlgren en match ifrån EL-plats

Europa League-kval

Tobias Sana såg ut att skjuta Århus till play off-final.
Då nätade Patrik Carlgrens Randers i 93:e minuten, och säkrade avancemanget istället.

Under söndagen skulle den danska play off-semifinalen mellan Århus och Randers avgöras. Efter att det sistnämnda laget vunnit den första matchen med 2-1 på sin hemmaplan var pressen på AGF inför returen. Länge stod det 0-0, men efter en timmes spel hoppade den svenske mittfältaren Tobias Sana in för Århus och sex minuter senare satte han 1-0 på straff bakom Randers svenske målvakt Patrik Carlgren.

Då såg alltså Århus ut att gå till final mot Bröndby. Men i den 93:e minuten kvitterade Randers genom Marvin Egho, ett mål som säkrade laget avancemanget.

På fredag spelas den avgörande matchen mot Bröndby för Randers. Segraren där tar hem den sista danska platsen i Europa League-kvalet som väntar senare i år.

Carlgren har hållit tolv nollor för Randers den här säsongen. Sana har gjort åtta mål och åtta assist för Århus.

Publicerad 2019-05-26 kl 23:26