POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Duon Valentic och Mellberg splittrad igen - efter två månader: ”En möjlighet på högre nivå - förstår hans beslut”

Foto: Bildbyrån

Azrudin Valentic och Olof Mellberg återförenades för två månader sedan.
Men sedan bröt Mellberg kontraktet med Fremad Amager och blev ny huvudtränare för Helsingborg.
- Det är en möjlighet på högre nivå och vi förstår Olofs beslut, säger Valentic till Fotbollskanalen.

Det var Olof Mellberg och Azrudin Valentic som tog Brommapojkarna från division 1 till allsvenskan. Men när Stockholmslaget gick upp i Sveriges högsta serie lämnade de båda. Mellberg tog inget nytt tränaruppdrag direkt efter det medan Valentic tog över Dalkurd.

I juli återförenades duon i danska Fremad Amager. Olof Mellberg skrev på för klubben i den danska andradivisionen medan Valentic hade basat över laget sedan slutet av oktober förra året. Men nu är radarparet splittrat igen. I dagarna övergav Mellberg Fremad Amager för att bli ny tränare i Helsingborgs IF. Azrudin Valentic har förståelse för sin radarpartners beslut.

- Oavsett om det är en spelare eller tränare så vill alla jobba på så hög nivå som möjligt. Om det kommer en möjlighet att jobba i allsvenskan för Helsingborg, så är det ingen i Fremad Amager som vill stoppa honom. Det är en möjlighet på högre nivå och alla vi förstår Olofs beslut, säger Valentic till Fotbollskanalen.

Han fortsätter:

- Vi är kollegor och vänner. Vi gillar att jobba tillsammans. När Olof känner att det är en bra möjlighet så är det bara acceptera.

Valentic tror inte att Olof Mellbergs flytt kommer att innebära några större förändringar i Fremad Amager. Däremot försvinner ett bollplank för den tidigare Dalkurd-tränaren.

- Vi förlorar en duktig tränare. Jag förlorar en partner som jag känner väl. Men organisationsmässigt kommer inte att bli stora ändringar. Det är ungefär på samma linje som jag och Olof jobbade på tidigare. Men det är lättare för mig att jobba med Olof, för när man tar fotbollsmässiga beslut kan man bolla och Olof har en enorm fotbollskunskap. På det sättet har jag förlorat en fotbollskapacitet som jag måste ersätta med min kunskap och de jag samarbetar med. Förhoppningsvis kan vi fortsätta jobba på bra. 

I Mellberg menar Valentic att HIF får in en tränare med sinne för detaljer - i synnerhet vad gäller det defensiva spelet.

- Alla känner igen hans personlighet som vinnare. Utifrån vårt samarbete så kan jag säga att det är en enormt noggrann tränare som framför allt jobbar med små detaljer i försvarsspelet. Det är någonting som jag personligen lärt mig mycket om efter vårt samarbete i Brommapojkarna. Det är en tränare som varje dag vill utveckla laget och spelarna till nästa nivå - som vinnare och människor.

Han hoppas också att Mellberg kan få rätsida på Helsingborg och att HIF återigen ska bli en slagkraftig förening.

- Jag önskar honom lycka till. Det är en fin möjlighet och Helsingborg är en stor klubb, men som har haft några tuffa år. Jag hoppas att Olof kan hjälpa dem att komma tillbaka på den nivån som de har varit på tidigare.

Han har inte frågat dig om du ska hänga med till Helsingborg?
- Jag har kontrakt med Fremad Amager och är jättenöjd med möjligheten att jobba här. Vi har ett projekt som vi vill utveckla vidare. Vi har varit nära att nå Superligaen och mitt mål är att ta klubben till Superligaen.

Publicerad 2019-09-07 kl 08:28
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå