POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DANMARK
2v

Efter hysteri - FCK stänger första matchen för Bendtner: ”Vår anläggning hade sprängts”

Foto: Bildbyrån

Nicklas Bendtner har återvänt till Danmark och FCK.
Då har anfallaren skapat hysteri som tvingar laget att stänga hans första match med klubben.
- Det finns inget utrymme. Vår träningsanläggning hade sprängts, säger tränaren Ståle Solbakken till VG.

På deadline day gjorde FC Köpenhamn en riktig prestigevärvning. Nicklas Bendtner, en av Danmarks största fotbollstjärnor de senaste tio åren, anslöt klubben för de kommande fyra månaderna. Och han har skapat hysteri i den danska huvudstaden direkt.

- Det är helt vilt. Marknadsavdelningen har antagligen aldrig upplevt något liknande tidigare. Han har tömt supportershopen på matchtröjor. Det är helt surrealistiskt, säger tränaren Ståle Solbakken till VG.

För Bendtner kommer debuten i FCK att ske på tisdag, när FCK:s reservlag tar emot Bröndbys reservlag. Men det är en match som få personer kommer att se på grund av Bendtner-hysterin som råder runt klubben.

- Vi måste avsluta kampen. Det fungerar inte. Det är mot Bröndby. Då blir det krig, det fungerar inte. Då måste vi stänga. Supporters från båda lagen hade kommit och han måste göra sin debut. Det fungerar inte. Det skulle finnas 3000-4000 åskådare vid den B-matchen. Det fungerar inte. Det finns inget utrymme. Vår träningsanläggning hade sprängts. Det är inte möjligt, Solbakken upprepar flera gånger.

Solbakken menar att beslutet är nödvändigt, eftersom det hade krävt ett enormt säkerhetsupplägg för att kunna genomföra matchen med publik. Samtidigt menar han att huvudanledningen till att Bendtner är i klubben är för att han ska spela matcher, snarare än att skapa engagemang.

- Det avgörande var att vi var tvungna att ta in en spelare. Det fanns inga pengar för att hämta en dyr spelare. Det är också mycket sällsynt att du kan hämta en spelare på ett fyramånaders kontrakt. Vi vet att Nicklas har extrema egenskaper i vissa situationer och att han är mycket motiverad. Det betyder inte att det kommer att bli en framgång, men det finns några faktorer som kan utlösa det, förklarar Solbakken.

Köpenhamn spelar bland annat i samma Europa League-grupp som Malmö FF under hösten. Klubben har inlett ligaspelet med att vinna sju av åtta matcher, men laget ligger ändå en poäng bakom Midtjylland.

Publicerad 2019-09-05 kl 10:24
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå