Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Expertens uppmaning: "Sparka Andreas Alm"

Superliga

Andreas Alm har det tufft i Odense.
Nu uppmanas klubben göra sig av med honom.
”Om jag var OB skulle jag sparka honom”, konstaterar TV2:s expert Morten Bruun i en krönika. 

1:49
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Sedan 2021 basar Andreas Alm över Odense i den danska högstaligan. Där befinner sig klubben i en tuff trend i ligaspelet har och endast spelat in åtta poäng på de nio inledande matcherna vilket gör att de ligger på en tiondeplats.

Det har lett till att pressen på Alm ökat och enligt TV2:s expert Morten Bruun borde klubbens sportchef Björn Wesström sparka sin landsman.

"Om jag var OB skulle jag sparka Andras Alm. Om klubben delar min syn borde de inte tveka",  konstaterar han i en krönika.

Bruun beskriver att han inte följer alla lagets träningar eller deras matcher men konstaterar att han följt dansk fotboll en lång tid. Utifrån det slår han fast Andreas Alm, med sina två åttondeplatser i bagaget, inte kommer klara av att göra Odense till ett topplag. 

Annons

"Det är precis därför klubben ska sparka Andreas Alm. Jag tror inte att den svenske tränaren klarar av det. Ljuspunkterna har varit för få under hans tid i OB. Det har blivit två åttondeplatser och en förlorad final. De har stått still. Sedan sommaruppehållet har OB vunnit två matcher, spelat två oavgjorda och förlorat fem", skriver han och fortsätter:

"Jag menar att OB och Andras Alms relation befinner sig på en plats där det inte finns någon väg tillbaka. Det är så jag ser det från min position och min kunskap".

Andreas Alm har tidigare tränat AIK och BK Häcken i allsvenskan. 

Publicerad 2023-09-26 kl 17:56

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto