Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DANMARK
2v

FCK lyssnar på fansen - nobbar Dubai-läger i framtiden

Foto: Scanpix

FC Köpenhamn har flera tidigare år åkt på träningsläger till Dubai i Förenade Arabemiraten.
Men efter kritik från fansen går man nu ut med att man efter årets läger kommer avstå Dubai.
"Vi förstår och respekterar att det är ett starkt önskemål från våra fans att vi hittar en annan lösning. Det har vi valt att lyssna till", skriver klubben.

Under flera tidigare vintrar har FC Köpenhamn rest till Dubai för att förbereda sig inför den danska vårsäsongen. Årets resa blir dock den sista, i alla fall inom överskådlig framtid.

Klubben meddelar på sin hemsida att man väljer att avstå Dubai-resor framöver efter önskemål från supportrar.

"Det har i samband med denna vinters planerade träningsläger till Dubai varit mycket debatt och kritik från FCK-fans kring valet av destinationen i förhållande till de problem som finns kring mänskliga rättigheter i Förenade Arabemiraten", skriver FCK på sin hemsida.

FCK kommer dock att genomföra vinterns läger i Dubai, i och med att kontraktsbundna till det sedan tidigare.

"FCK har aldrig haft andra motiv än att träna optimalt till säsongen, men vi förstår och respekterar att det är ett starkt önskemål från våra fans att vi hittar en annan lösning. Det har vi valt att lyssna till", skriver klubben.

Det finns liknande exempel på klubbar som valt att göra samma sak, ett är IFK Göteborg, som även de valt att avstå Dubai-läger.

Det svenska landslaget befinner sig just nu på januariturné i Qatar, ett land som precis som Förenade Arabemiraten fått kritik för hur man ser på mänskiga rättigheter. Förbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand bemötte nyligen kritiken för Fotbollskanalen.

- Det behöver inte ligga en motsättning i att vi är på plats här och spelar fotboll, och att vi samtidigt agerar och ifrågasätter. Jag ser inte den motsättningen. Jag tror att vi kan bidra på det sättet, sade Sjöstrand då.

Publicerad 2019-01-05 kl 16:44
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons