POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERLIGA
6v

FCK-tränaren hyllar "Sotte": "Verkligen varit bra - måste jag fanimej säga"

Foto: Bildbyrån.

Från varierad speltid till ordinarie startman.
Sotirios Papagiannopoulos har i år imponerat i Danmark.
- Han har verkligen varit bra, det måste jag fanimej säga, medger FCK-tränaren Ståle Solbakken för Ekstra Bladet. 

Sotirios Papagiannopoulos fick under förra säsongen varierat med speltid i FC Köpenhamn och kopplades tidigare i sommar ihop med en flytt till AIK. Under inledningen av den här säsongen har det däremot blivit mer speltid, en ordinarie startplats och nyligen sa mittbacken till Fotbollskanalen att han trivs bra i den danska storklubben. 

- Så länge jag spelar är jag jättenöjd. Vi har kört igång med ligan riktigt bra och fick nu den här tunga smällen (uttåget i Champions League-kvalet) emot oss, så det är bara att se framåt, sa han då. 

Nu får mittbacken även lovord av FCK-tränaren Ståle Solbakken. Norrmannen anser att svensken har höjt sig under den här säsongen. 

- Det har varit skönt att se hans utveckling. "Sotte" har varit helt fantastisk i de fem, sex senaste matcherna. Han har verkligen varit bra, det måste jag fanimej säga, säger Solbakken till Ekstra Bladet.

- Han har varit klokare. Det har inte varit något överhuvudtaget. Han har varit stark och bra och spelat med stor stabilitet. Jag har under en tid haft en riktigt skön känsla, och nu får han också publikens och mediernas erkännande, fortsätter han. 

Solbakken menar att "Sottes" första år i klubben var ett läroår. 

- Jag sa till honom att ett år är maxtiden du får som läroperiod i FCK. Om inte alla principer sitter i ryggraden då, så är det "aus", säger han. 

Papagiannopoulos är den här säsongen noterad för tio matcher i alla turneringar och har avtal med FCK fram till sommaren 2022. 

Publicerad 2019-08-29 kl 08:38
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå