FCK vann toppmötet efter tavla i sista minuten - Bardghji blåst på mål efter bisarr situation

Superliga

Roony Bardghji blåstes - på bisarrt sätt - på ett tidigt ledningsmål i Köpenhamns toppmöte med Midtjylland.
Men FCK vann till slut ändå - efter två (!) tavlor i matchens sista minut.
Matchen slutade 1-0 till FC Köpenhamn.

Under söndagen hade FC Köpenhamn, med svenska supertalangen Roony Bardghji, rest till Midtjylland för toppmöte i den danska superligan. Inför matchen hade Köpenhamn 42 poäng medan Midtjylland hade 39. Det var därav en viktig match för båda lagen. En seger för Köpenhamn skulle innebär att de rycker ifrån, en förlust skulle innebära att Midtjylland skulle vara ikapp sett till poäng.

Bardghji, som spelade matchen från start, höll på att ge FCK en drömstart på matchen. I den nionde minuten plockade 16-åringen upp en lös boll vid straffområdeskanten, tog med sig bollen något steg, innan han sedan kyligt placerade in den bakom Midtjyllandmålvakten till 1-0.

Men målet dömdes bort. Anledningen? Tidigare i det anfallet som resulterade i mål tog bollen på domaren och ändrade riktning. Domaren valde dock att inte blåsa av spelet, utan lät det fortgå. Men efter Bardghji sedan fått bollen i nät, och anfallet faktiskt resulterat i ett mål, valde domaren att döma bort målet för att han hade ändrat riktningen på bollen.

Matchen förblev därefter mållös fram till matchens sista minut då Midtjyllandmålvakten Elias Olafsson stod för en rejäl tavla.

Utan att vara särskild pressad spelade Olafsson upp bollen i en yta precis framför mål där Isak Bergmann Johanneson dök upp och stal den. Johannesson spelade sedan fram prestigevärvningen Khouma Babacar, från Serie A-klubben Sasssuolo, som avslutade på blockerande försvarare. Babacar fick dock en till chans och nickade returen mot mål. Olafsson följde upp med att tabba sig återigen, då han han missbedöme bollbanan och fick se bollen studsa in till 1-0 Köpenhamn.

Det blev sedan slutresultatet och FCK rycker därmed ifrån i serietoppen. De placerar sig nu på förstaplats på 45 poäng, fem poäng framför Bröndby på andraplats.