Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DANMARK

Fjärdeval på plan - men i toppen av FCK:s löneliga

Foto: TT

Per Nilsson

Han har dragits med många skador och kan för tillfället ses som fjärdeval som mittback. I FC Köpenhamns lönelista tar sig dock Per Nilsson in i topp tre, rapporterar Ekstra Bladet.

Nicolai Jörgensen är den mest välbetalda spelaren i FCK med 375 000 danska kronor i månaden enligt Eksta Bladets granskning. Men redan på plats tre placerar sig en svensk, med en lön på 325 000 DKK i månaden. Det är Per Nilsson, som dras med skador och för närvarande kan ses som fjärdeval på mittbacksplatsen.

Här är Ekstra Bladets placering av svenskarna med omdöme, tillsammans med uppgifter om lön och kontrakt.

3. Per Nilsson, 325 000 DKK/mån (30 juni 2017)
Ekstra Bladet: ”Tiden i FCK har inte varit någon stor succé. Nilsson har haft många skador och är nu att betrakta som fjärdeval som mittback”.

4 (delad) Mikael Antonsson, 300 000 DKK/mån (30 juni 2016)
Ekstra Bladet: ”För närvarande tredjeval som mittback. Det nuvarande kontraktet går ut efter säsongen, men dialog pågår mellan parterna. Om det går i lås blir det till en betydligt lägre månadslön”. 

7 (delad) Erik Johansson, 275 000 DKK/mån (30 juni 2020)
Ekstra Bladet: Köptes för elva miljoner Dkr i början av året. Han har etablerat sig som nyckelspelare och kan vara säker på ett långvarigt avtal”.

10 (delad) Ludwig Augustinsson, 250 000 DKK/mån (30 jun 2019)
Ekstra Bladet:Övergångssumman på nästan tio miljoner Dkr för en vänsterback var stor, men tiden har visat at det var en förnuftig investering. Det är ett av de köp Ståle är stolt över. Han blir troligen såld vidare med förtjänt nästa år”.

Robin Olsen, 150 000 DKK/mån (avtal går ut efter säsongen)
Ekstra Bladet: ”Han är bara inlånad våren ut och ska enligt planerna sedan återvända till Paok. Men de planerna kan dock förändras”.

Ekstra Bladet skriver även angående lånespelare att inlånade spelare får i de flesta fall betalt av klubben som äger honom. FCK betalar då ett lånebelopp till klubben.

Publicerad 2016-05-08 kl 13:25
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons