Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DANMARK

Förre HIF-spelaren övervägde självmord: "Tyckte inte om mitt liv"

Foto: Bildbyrån.

Under 2014 skrev Victor Pálsson på för Helsingborg.
Året innan övervägde han att ta sitt eget liv.
- Jag tyckte inte om mitt liv även om alla trodde att jag hade det bästa liv man kunde önska sig, säger han till Canal 9 enligt danska BT.

Den numera 26-årige mittfältaren Victor Pálsson spelade mellan 2014 och 2015 i Helsingborgs IF. I september 2014 skrev han på ett avtal om 3,5 år med Skåneklubben, men redan sommaren 2015 lämnade han för spel i danska Esbjerg.

Islänningen inledde sin karriär som ungdomsproffs i den engelska storklubben Liverpool innan han via bland andra New York Red Bulls och NEC Nijmegen hamnade i allsvensken. Och det var just under perioden i Holland som Pálsson mådde som sämst. Problemen hade börjat redan under perioden i Liverpool men 2013 gick det så långt att han funderade på att begå självmord.

- Jag tyckte inte om mitt liv även om alla trodde att jag hade det bästa liv man kunde önska sig. Jag förnekade att det var något fel på mig, skyllde på alla andra. Men inuti mådde jag verkligen skit, säger han i en tv-intervju med Canal 9, enligt danska BT.

- Jag övervägde noga om jag skulle ta självmord.

Problemen med mental ohälsa inom fotbollen har aktualiserats under de senaste veckorna, detta efter att Evertons Aaron Lennon tvångsomhändertagits sedan han, i ett förvirrat tillstånd, vandrat vid en motorväg.

Det engelska spelarfacket gick då ut och förklarade att problemet var omfattande och att en stor del för att komma till rätta med problemen handlar om att våga prata om det, vilket inte alltid är helt enkelt inom fotbollsvärlden.

Pálsson, som fortfarande spelar i Esbjerg, menar att anledningen till att han inte vågat prata om problemen är just att det är tabubelagt inom fotbollen.

- Du ska bara hålla käften och spela fotboll. Det är ingen som vill lyssna på dina mentala problem.

Publicerad 2017-05-16 kl 09:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons