Hedlund målskytt i derby - väckte ilska med målgest

Superliga

Simon Hedlund blev målskytt mot FC Köpenhamn.
Sedan föll Brøndby tungt efter ett insläppt mål i andra halvlek.

Tidigare Elfsborg-anfallaren Simon Hedlund, numera i Brøndby, spelade under söndagen från start i derbymötet med FC Köpenhamn i Superligan. Brøndby är med i toppen av tabellen och jagade inför matchen serieledaren Midtjylland om den danska ligatiteln.

Men Brøndby fick inte en trevlig start på matchen. FCK tog, i den 27:e minuten, ledningen efter ett självmål och satte sig därmed i ett bra läge för att vinna matchen. Då klev Hedlund in i bilden och kvitterade, i den 39:e minuten, till 1-1.

Hedlund satte bollen i mål från nära håll och firade sedan med en målgest, som väckte irritation bland FCK-supportrarna på läktarplats. Hedlund satte sin ena hand bakom sitt ena öra, som att han inte hörde publiken. Det fick han senare käka upp, då FCK tog ledningen igen i andra halvlek och till slut vann med 2-1.

Brøndby är på andra plats i tabellen med två poäng upp till Midtjylland i Superligan. FCK är trea med tre poäng upp till Brøndby. Två matcher återstår av säsongen.