Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DANMARK

Herrlandslaget stöttar damerna - erbjuder pengar

Foto: Bildbyrån.

Danska herrlandslaget erbjuder sig att avstå 500 000 danska kronor per år - för att ge damerna samma rättigheter.
- Kvinnor får inte ha sämre rättigheter än oss eftersom de är kvinnor, säger lagkaptenen Simon Kjær i ett pressmeddelande från Spillerforeningen. 

Fotbollskanalen har tidigare rapporterat om konflikten som råder mellan den danska spelarföreningen och det danska förbundet DBU. 

Nu erbjuder Danmarks herrlandslag att dra av 500 000 danska kronor (motsvarande 640.000 svenska kronor) från deras överenskommelse med Danska Fotbollsförbundet, DBU. Detta gör att DBU kan ge pengarna till damlandslaget så att de ekonomiska ändamålen kan nå varandra. Herrarna kräver dock att DBU ger damerna samma grund och rättigheter som herrarna har.

- Kvinnor får inte ha sämre rättigheter än oss eftersom de är kvinnor. Därför erbjuder vi att dra av 500 000 danska kronor per år av våra pengar. Detta kräver att DBU ska ge damerna samma rättigheter som oss, säger Simon Kjær, landslagskaptenen i ett pressmeddelande och fortsätter:

"Vi spelar i ett landslag och vi står tillsammans och tar ansvar för varandra. Nu måste DBU också leva upp till sitt ansvar. Vi ger dem all chans att göra det. För dansk fotbolls skull."

Grunden till damernas strejk är att spelarföreningen kräver att landslagsspelarna ska ses som anställda av det danska fotbollsförbundet. DBU vägrar att acceptera detta krav som har gjort att parterna inte har lyckats komma till en lösning, trots att herrlaget alltså erbjuder att avsäga 500 000 danska kronor.

- Vi menar att vi inte är en arbetsgivare, men det finns flera olika tolkningar och det är en självklarhet att det ska st helt klart i det nya avtalet, säger kommunikationschefen Jakob Höyer i en kommentar, enligt Tipsbladet.

Publicerad 2017-09-17 kl 12:44
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons