Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

DANMARK
41v

HIF får vänta på Holgersson: "Tar gärna ett par år till utomlands"

Foto: Bildbyrån.

Markus Holgersson vill avsluta karriären i HIF.
Men det blir inte nu.
- Jag tar gärna ett par år till utomlands, säger han till Fotbollskanalen.

Under onsdagen blev det klart att Markus Holgersson och Ålborg går skilda vägar. Den nytillträdde tränaren Morten Wieghorst hade gjort klart för svensken att nyförvärvet Jores Okere (värvad från FC Köpenhamn) skulle bli förstavalet och det fick parterna att komma fram till beslutet.

- Så som situationen blev nu så är det inga hard feelings överhuvudtaget, jag har trivts bra i Ålborg. Men det är en subjektiv sport, vissa tycker om en och andra tycker inte om en. Fotbollsvärlden är på det sättet, ena dagen är man inne, den andra är man helt plötsligt ute. Det går snabbt i svängarna, säger han till Fotbollskanalen.

Nu är Holgersson alltså ute på klubbjakt igen och när Fotbollskanalen pratade med Holgerssons agent förklarade han under onsdagen att allt borde bli klart ”inom ett par dagar” - men att det inte rörde sig om en svensk klubb.

Holgersson själv hävdar att det intresset inte blivit riktig så konkret ännu.

- Jag hoppas att han kan finna någon bra lösning och så får vi se hur intressant det är när han kommer upp med någonting. Det är där bollen är just nu och inom ett par dagar hade ju varit det bästa.

Han bekräftar dock att en flytt hem till Skåne och Helsingborg inte kommer bli av – ännu.

- Just nu känner jag att jag gärna skulle ta ett par år till utomlands. Sedan är jag färdig att flytta hem. När man väl gör det flyttar man hem för gott så då ska man helst ha gjort alla äventyr klart först. Det är där bollen ligger. När jag väl flyttar hem är det HIF som ligger närmast till hands.

Har du någon kontakt med Peo Ljung?
- Det är Christoffer Andersson framför allt. Sedan snackar man ju med Pär Hansson som har kommit hem. Jag snackar med några av dem och det är ”Crisse” framför allt, som jag håller kontakten med i ledarstaben.

När Holgersson i början av juni fanns på plats på Stockholmsderbyt mellan Djurgården och Hammarby började det omedelbart florera rykten om en eventuell övergång till Bajen, inte minst med tanke på hans tidigare relation till sportchefen Jesper Jansson.

Holgerssons egen reaktion? Ett gapskratt och en tydlig dementi.

-  Haha, ja det är så jäkla roligt. Jag var helt enkelt där uppe för att träffa kompisar och det var perfekt att gå på derby och det var en grym match med inramningen och alltihop. Det var humor när den ryktesspridningen kom i gång.

Vad är det du vill åt nu, i och med det här klubbytet?
- Att få komma till en klubb som tror på en och som spelar på en nivå som jag känner är intressant. Samtidigt att det blir en utmaning och ett äventyr i sig, att man får ut något mer av det. Det ska berika mer än bara fotbollen.

Publicerad 2017-07-13 kl 07:40

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER