POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERLIGA
5d

Hobro vill behålla MFF-lånet: ”Vettigt för alla parter”

Foto: Bildbyrån

Anel Ahmedhodzic har imponerat på lån i danska Hobro.
Klubben hoppas att han stannar till sommaren.
- Det är vettigt för alla parter om han stannar kvar, säger klubbens sportchef Jens Hammer Sørensen till bold.dk.

Anel Ahmedhodzic spenderar den här säsongen på lån i danska Hobro från Malmö FF och har stått för en imponerande säsong. U21-landslagsmannen har spelat samtliga minuter i den danska ligan förutom en missad match på grund av skada och en missad match på grund av avstängning. Danska Tipsbladet beskrev mittbacken som lagets bästa spelare och hos danska Ekstrabladet har han högsta snittbetyg av alla spelare i laget.

- Jag är väldigt glad att få chansen här. Det har gått bättre än vad jag hade tänkt mig, sa Ahmedhodzic till Fotbollskanalen och klargjorde vad han önskar om resten av säsongen:

- Jag vill hjälpa Hobro som de har hjälpt mig. Det känns lite fel att lämna mitt i säsongen. Ska jag lämna krävs det en väldigt bra orsak till det. Jag gillar Hobro väldigt mycket för allt som de har gjort för mig, det uppskattas väldigt mycket. Jag trivs här, jag har det bra, jag har fått många vänner, och ledarna är bra.

För det finns nämligen en möjlighet för MFF att ta hem försvararen redan i januari om Ahmedhodzic själv vill det, trots att låneavtalet gäller fram till sommaren 2020. Hobros sportchef Jens Hammer Sørensen uttrycker en stor önskan att få behålla mittbacken resten av den danska säsongen.

- Som utgångspunkt är avtalet med Malmö FF att han är här till sommaren. Vi förhåller oss till det. Men Malmö FF har möjlighet att kalla honom hem, och mest av allt är det upp till Anel själv, säger Hammer till bold.dk och fortsätter:

Hammer menar att Hobro är glada för Ahmezhodzics skull och att klubben hoppas att han stannar sista halvåret av avtalet. Han menar även att han har tagit stora framsteg sedan sommaren och att tränarstaben ger honom mycket ansvar och ställer stora krav på honom.

- Vi tycker att Anel är mycket bättre nu än vad han var när han kom hit i somras. Därför är det också vettigt för alla parter om han stannar kvar. Och jag tvivlar inte heller på att han skulle vilja stanna, säger sportchefen.

Publicerad 2019-12-01 kl 12:36
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå