Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DANMARK

Jens T Andersson om framtiden: "Utesluter ingenting"

Foto: SCANPIX

Jens T Andersson valde själv att lämna Århus. Nu väntar nya uppdrag, vad det blir är dock oklart.
- Det är klart att den erfarenheten som jag har fått förmånen att samla på mig, den vill jag göra något av såklart, säger Andersson till Fotbollskanalen.

Den tidigare AIK-sportchefen Jens T Andersson kom till danska Århus i november 2014. Sedan dess har svensken fört upp klubben i högstaligan, och lagt en grund för något större. Men under tisdagen kom beskedet att Andersson lämnar Århus, på eget bevåg.

- Det har varit ett stort och svårt beslut. Jag har haft en dialog med klubben hela hösten om att förlänga mitt avtal. Och det är jag såklart glad över att de hade som avsikt att göra. Men sen har jag bestämt mig för att tacka nej till det. Och som en följd av att vi inte förlängde så blir det naturligt att vi också kollade på om vi skulle hitta en lösning att vi skulle säga hej då redan nu. Och jag var övertygad om att det var det bästa för klubben. Så vi fann en överenskommelse på det. Så det var väldigt odramatiskt, säger Andersson till Fotbollskanalen.

Varför ville du inte vara kvar i Århus?
- Jag har faktiskt valt den linjen att jag inte har kommenterat eller utvecklat mitt beslut. Utan jag har sagt att det här är mitt beslut och så förväntar jag mig att media respekterar det.

Jens T Andersson har förutom Århus och AIK även meriter från Hajduk Split. Vad som händer härnäst är fortfarande oklart, men under den närmsta tiden kommer han att hjälpa till i Århus.

- Jag vet inte riktigt. Jag drar hem till Sverige efter att vi har mött FC Köpenhamn på söndag, så jag åker hem någon gång i början på nästa vecka. Och sen ska jag vara tillgänglig för klubben under transferfönstret i januari. Därefter så vet jag inte riktigt vad som händer eller sker. Det vet man sällan i den här branschen.

Du är inställd på att fortsätta inom fotbollen i alla fall?
- Det är jag. Jag kommer att fortsätta att arbeta på ett eller annat sätt inom fotbollen. Sen vilket uppdrag det skulle kunna bli, det vet jag inte.

Skulle du vara sugen på att ta ett uppdrag i en svensk klubb igen?
- I det här läget så utesluter jag nog ingenting faktiskt.

Du utesluter inte din gamla klubb AIK?
- Utifrån att jag inte utesluter nånting så gör jag inte det.

- Men samtidigt, jag har haft förmånen att vara i tre av de största klubbarna i tre olika länder. Det är klart att den erfarenheten som jag har fått förmånen att samla på mig, den vill jag göra något av såklart.

Publicerad 2016-12-06 kl 16:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons